Summer Barbecue Rally te België


Enige tijd geleden zond Rudy De Witte een uitnodiging aan leden van de Vlaamse RREC en aan een aantal leden van De Mascotte voor een rit met educatieve trekjes en een bezoek aan een oldtimer-tentoonstelling + barbecue. Dat alles vlak over de grens bij Turnhout. Na enig overleg stuurt de regio-commissie Zuid-Oost van De Mascotte aan bekende e-mail adressen de uitnodiging door. Zo ontmoeten op zaterdag 28 juni 2014 Vlaamse en Nederlandse Rolls-Royce en Bentley bezitters elkaar in brasserie Pot au Feu in Olen, om de dag te beginnen met een ontbijtbuffet.We zijn met 35 Vlamingen en 34 Nederlanders. De weersverwachting is twijfelachtig, meer dan af en toe een bui, maar bij vertrek uit Olen is het (nog) droog. Een korte rit brengt ons bij Restaurant Torenhof, waar de auto’s geparkeerd worden.Tegenover het restaurant komen we via een oprijlaan met 300-jaar oude lindebomen in de abdij van Tongerlo. 
Er volgt een uitgebreide rondleiding met veel informatie over het gebouw en de geschiedenis van de abdij. Het educatieve deel wordt afgesloten met een boeiende uitleg in een gebouw waar een replica hangt van Het Laatste Avondmaal, geschilderd (waarschijnlijk) onder leiding van Leonardo Davinci.

Vervolgens gaan we weer terug naar het restaurant waar onze auto’s staan, voor een drankje. Tegen twee uur vertrekken we naar Tessenderloo, waar een massale open-deur-dag wordt verzorgd door de firma Foets. De heer Foets heeft een grote privé collectie klassieke auto’s en oldtimers, die op zijn terrein staan opgesteld. Enkele Vlaamse oldtimer verenigingen zijn uitgenodigd om hun auto’s tentoon te stellen.

Op het terrein staan grote tenten en eten- en drankstands en het wemelt van de bezoekers. Inmiddels is het gaan regenen en om dat -en de drukte- te ontvluchten keren, velen eerder huiswaarts, dan ze waarschijnlijk van plan waren. 
 

Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Rob van den Beld en Annemieke Dekkers

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart