Voorjaarsrit in Barchem en Apeldoorn (1)

Dit verslag is opgedeeld in twee pagina's. Klik hier voor het tweede deel van dit verslag.
Weer helemaal voorjaar
Rond drie uur 's middags begon de lucht een beetje te betrekken en werd er hier en daar een cabriokapje gesloten. Maar dat was dan ook werkelijk het enige smetje op deze zonovergoten dag vol fantastische auto's, vrolijke mensen, heerlijke gerechten en een naar lente geurende autorit. Het was weer voorjaar en de leden van De Mascotte wilden dat weten ook. Meer dan 200 leden in een zeer afwisselende stoet van circa 100 prachtige Rolls-Royces en Bentleys kwamen op 25 april 2010 bijeen in Barchem, nabij Lochem, om het seizoen te openen met een landelijk georganiseerde voorjaarsrit.Samenkomst in Barchem
Het was niet de eerste keer dat de club neerstreek in Barchem. Ook in 2007 waren we hier te gast voor het voorjaarsevenement. Hampshire Hotel Bon' Aparte bood ook toen een voortreffelijk buffet en een riant parkeerterrein in het voorjaarsgroen. Ook dit jaar was het weer puik voor mekaar. Terwijl de auto's zich in het aangrenzende weiland met bijna militaire precisie in een aantal spectaculaire linies opstelden, konden de leden en hun familieleden of genodigden binnen behoedzaam schuifelend langs de met heerlijke gerechten volgeplaatste tafels hun keuze maken uit vele soorten koude en warme gerechten.

Hoezo Shadow-club?
Vroeger domineerden de Silver Shadow modellen regelmatig de parkeerplaats als De Mascotte bijeen kwam. In de loop der tijd is dat beeld duidelijk veranderd. Nog steeds zijn er vele Silver Shadows, maar het lijkt of de Silver Cloud modellen oprukken in het gezelschap. En ook de Silver Spirit generatie laat van zich spreken. Maar ook de liefhebbers van andere modellen kwamen deze keer ruimschoots aan hun trekken, met Bentleys Arnage, een hedendaagse Rolls-Royce Phantom, Bentleys Mark VI uit de vijftiger jaren, ga zo maar door. Echt een keur aan Rolls-Royces en Bentleys. En deze keer waren er zelfs enkele wel heel fraaie parels uit de stallen aanwezig... Maak even mee een rondgang over de weide en geniet mee van al het fraais van de leden van De Mascotte.

Eerst een foto waarop vier auto's staan uit vier verschillende generaties van Rolls-Royce en Bentley.Een blikvanger van jewelste is deze Bentley Peterson Dartmoor uit 1951. Wat een magnifieke verschijning.

Wilt u weten hoe deze auto klonk toen hij vertrok van het parkeerterrein, Zie de film hieronder. (Vergeet niet om uw geluidsboxen aan te zetten!).Een andere parel op het terrein was een Rolls-Royce Phantom II uit 1935 met een koets van Gurney Nutting, gedurende 8 jaren intensieve arbeid gerestaureerd tot een werkelijk nieuwe auto en in april 2010 voor het eerst weer toegelaten tot het verkeer.

Ook van deze auto is een filmpje beschikbaar. Bekijk hem hier.Zoals gezegd was de Cloud-generatie ruimschoots vertegenwoordigd.Naast de Phantom II van hierboven, was ook deze Rolls-Royce 20/25 uit 1935 een representant van de vooroorlogse klassiekers.


Deze Bentley T uit 1967 behoort tot de Silver Shadow modellen.Spirits en Spurs nemen in aantal toe. Tot hen behoort deze Silver Spirit II uit 1990.Nee nee, geen Corniche. Dit is een Silver Shadow Mulliner Park Ward convertible uit 1969. Goed exemplaar in de zeldzame kleur Astrakhan.Mooie klassieke lijnen op deze Bentley S3 uit 1965.Een heuse Phantom uit 2005, een hypermoderne auto met sublieme prestaties en volmaakte luxe.Een Bentley Arnage uit 1999, een zogenaamde Green label.Na de brunch stroomde de parkeerplaats vol met eigenaren en passagiers......die eerst nog elkaars voertuigen bewonderden voor ze hun eigen auto's opzochten......waarna ze massaal en gelijktijdig naar de uitgang van de parkeerplaats reden.Het vertrek van de auto's is vastgelegd in enkele filmpjes. Op het eerste filmpje ziet u een Bentley Mk VI in de hoofdrol.In het tweede filmpje ziet en hoort u het vertrek van een Rolls-Royce Corniche convertible.
In het filmpje links u een Silver Wraith uit 1947 vertrekken.

Een trouwe bezoeker aan de clubbijeenkomsten is deze Bentley Mk VI convertible uit 1952.Dit verslag is opgedeeld in twee pagina's. Klik hier voor het tweede deel van dit verslag.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart