Deelname sponsoractie Golftoernooi Afferden 2019

 

Alweer de 15e Lions Golfdag wordt op vrijdag 13 september 2019 georganiseerd door de Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg.Dit jaar is het goede doel: een bijdrage voor het WATSAN (Water and Sanitation) project van de organisatie Artsen zonder Grenzen in een vluchtelingenkamp te Bangladesh.
Zoals gebruikelijk zijn de Mascotte-chauffeurs met hun auto’s (ditmaal 10 Rolls-Royces en Bentley's) op de Golfbaan Bleijenbeek aanwezig, evenals de koetsen en paarden.Het programma is voor de Mascotte-leden bekend: om half elf uur met onze automobielen, waarin de “golfers” hebben plaats genomen, naar de aangewezen “holes” op de golfbaan rijden.
Vervolgens gaan de Mascotte-chauffeurs en de koetsiers terug naar de startplek om vervolgens twee ritten te rijden met leden van een ouderenbond uit de regio. Het is, zoals gebruikelijk, een informatieve rondrit door de mooie omgeving. Tussen beide ritten worden we verwend, er is voldoende te eten en te drinken in het golfbaanrestaurant, kortom, overal gezelligheid!Aansluitend heeft ons clublid Jo Janssen weer een aantal verrassingen in petto, beginnend met een korte rit naar het naastgelegen voormalig kasteel Bleijenbeek. Een korte uitleg van de historie volgt.

Het kasteel in 1919.Het kasteel nu.Met de veerpont naar de andere kant van de rivier, altijd weer een mooie belevenis...

En het belangrijkste van de dag is natuurlijk het meedelen van de opbrengst voor de boven genoemde actie, het project WATSAN voor de organisatie Artsen zonder Grenzen in Bangladesh. Een applaus begroet de opbrengst van de dag, deze bedraagt maar liefst € 20.000,-.De middag verloopt eveneens gezellig.

De rest van de avond verloopt prima, temperatuur goed, eten uitstekend, leuke live muziek (voor sommigen een beetje aan de harde kant) en wij kunnen bijkomen van de 'inspanningen' van de dag...Ruim na negen uur 's avonds vertrekken we huiswaarts. Het was weer een schitterende en prima georganiseerde dag, waarbij wij (zoals alle voorgaande jaren) heerlijk verwend zijn. Bij de uitgang staat de bekende fles wijn al op ons te wachten.


 

Verslag: Marius Krijgsman.
Foto’s: Sylvia Krijgsman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart