Koffie & Klets, regio Zuid-West, Waddinxveen


Onze gastheer, Jan Uittenbroek, wist alle bezoekers een lekkere warme kop koffie met een keuze uit gebak te presenteren op deze toch koude regenachtige dag.
 
Omdat het lunchtijd was toen we bij elkaar kwamen was tevens gezorgd voor een lekkere kop champignonsoep met belegde sandwiches.
 


Wie Jan alleen maar kent van zijn mooi geel-zwarte oldtimer en zijn soms “clowneske” kledij zou niet hebben verwacht dat dit clublid een dermate grote verzameling bromfietsen bezit dat werkelijk van een museum kan worden gesproken.
 
Daartoe nog niet gerechtigd wist hij op 15-jarige leeftijd, met benzine die hij uit de brommer van zijn vader overtapte, al de weg onveilig te maken.
Een hobby was geboren; uren zijn er besteed aan het restaureren van zeer oude brommers die nu als bijna nieuw staan te pronken tussen verzamelingen naaimachines, radio’s, vitrines vol miniaturen, kortom een bezoek dubbel en dwars waard. Het enthousiasme waarmee Jan over zijn hobby weet te vertellen is verrukkelijk.
 
Hoewel het weer niet erg lokte is toch een stoet van meer dan 10 auto’s, niet allemaal oldtimers, aan een prachtige route begonnen. Wat is de omgeving van Zwammerdam, De Tempel en ook Nieuwkoop toch schitterend in het waterrijke landschap, prachtige tuinen met even mooie huizen.
 


Circa 5 uur was iedereen weer in het museum verzameld en was er een gezellige koffie en klets. Leo Stoffels bedankte eenieder voor zijn komst en Jan nodigde ons allemaal uit toch alle mooie dingen, ook in de vitrines “nog maar eens goed te bekijken!”
 
Voor degenen die nog geen afscheid wilden nemen was een aantal plaatsen gereserveerd in restaurant de Unie – over de brug.
 
Een goed verzorgde dag die eigenlijk een mooi zonnetje had verdiend.
 
Organisatie bedankt!

Vereslag en foto's: Wietze Bakker


Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart