Barbecue regio Zuidwest in Hardinxveld-Giessendam

 
Achter het huis van Arie en Hetty Klein op een mooie plek aan de dijk in Hardinxveld-Giessendam bevindt zich een mooie, ruime tuin, heel gevarieerd beplant met een veelheid aan beschutte hoekjes en open plekken, smaakvol aangelegd en onderhouden achter de glooiing van de dijk. Het is de plek waar de leden van de regio Zuidwest op 16 augustus samenkomen om te genieten van de gastvrijheid en gemoedelijkheid van de twee bewoners, Arie en Hetty. Zij hadden duidelijk besloten deze middag niets aan het toeval over te laten en hadden dan ook het gezin opgetrommeld om de gasten een prachtmiddag te bezorgen.


 
Het is 16 augustus, de oplaaiende tweede corona-golf houdt de gemoederen volop bezig. Toch komen er maar liefst 42 regioleden naar dit evenement. Het is duidelijk dat men weer zin erin heeft om elkaar te zien en bij te praten. Er is meer dan voldoende ruimte om de anderhalve-meterregel in acht te kunnen nemen. Aan alles lijkt gedacht te zijn, maar één zaak heeft men nu eenmaal niet in de hand: het weer. Maar bij zoveel inzet van de gastnemers willen ook de weergoden nog wel eens een oogje dichtknijpen en het aangekondigde noodweer pas los te laten op het moment dat de gasten al aan het vertrekken zijn. Maar weinig mensen hebben nadeel ondervonden van de zwiepende stortbuien.
Al heel gauw wordt duidelijk: de familie Klein heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om een super-evenement op te zetten. Er zijn verschillende hoekjes ingericht, uit voorzorg zijn er op enkele plaatsen overkappingen en tenten geplaatst, de verzorging van de hongerige en dorstige gasten laat echt niets te wensen over en zelfs gaan er schalen met hapjes rond voor degenen die daar trek in zouden hebben. En dat was, zo te zien, iedereen!
Henk Engelsman, die met Elly van Wingerden de regio Zuidwest onder zijn hoede heeft genomen, biedt de gastheer en -vrouw twee mooie flessen wijn aan. Terechte dank: Arie en Hetty hebben een indrukwekkend visitekaartje afgegeven!
Om in deze covid-19-tijd geen onnodige risico’s te hoeven nemen is besloten om de barbecue te vervangen door een uitgebreide Chinese maaltijd. Ook hier is het onmogelijk om ook maar iets tekort te komen. Het is aan te nemen dat in de diepvries aan de Hardinxveldse dijk nog voor weken Chinees eten ligt opgeslagen: de restanten van de overvloed!
Als aan het eind van deze vrolijke en relaxte middag iedereen voldaan wil gaan opstappen, breekt de voorspelde helse stortbui los. De weergoden hebben hun plas lang genoeg op weten te houden, maar na enkele uren is er ook voor hen geen houden meer aan. Het grootste deel van de gasten weet nog op tijd de auto te bereiken en voor de overige gasten bieden de tenten beschutting. In een van de tenten wordt dan nog een stukje bestuursvergadering doorgewerkt. Voor de achterblijvers is er nog een extra afdak, zodat er ook onder de bliksem, donder en openstaande regensluizen voldoende onderlinge afstand gehouden kan worden. Zoals gezegd: Arie en Hetty hebben aan alles gedacht.
Iedereen die zich geroepen voelt om ook eens een K&K of een barbecue op te zetten: ga eens langs in Hardinxveld-Giessendam om je te laten adviseren door clubleden die weten hoe je zoiets aanpakt. Een meer inspirerende leraar zul je niet makkelijk vinden.


 
Verslag en foto's: Frans Janssen

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart