Regio Noord-West, Leidschendam

Gezamenlijke koffie&kletsbijeenkomst Noord-West / Zuid-Holland zet Roel en Ali Braam in het zonnetje.Roel Braam was een van de eerste leden van de Mascotte: al een jaar na de oprichting van de vereniging sloot hij zich aan. Op dit moment is er niemand die nog langere tijd lid is van de Mascotte dan Roel.
Piet van de Nouweland en Ernst van der Kolff grepen deze wetenschap aan om Roel Braam en zijn vrouw Ali eens royaal in de schijnwerpers te zetten: de koffie&kletsbijeenkomst van 11 juli jongstleden was in zijn geheel opgezet rondom Roels 20-jarig lidmaatschap. Piet en Ernst hadden voor deze gelegenheid even de naam geleend van een bijzonder fraai, maar helaas ook bijzonder zeldzaam vogeltje: de braamsluiper. Speciaal voor Roel Braam hadden zij de naam van de koffie&klets veranderd in de "Braamsluipersroute".
Ter gelegenheid van deze koffie&klets organiseerden zij een boottocht over de Nieuwkoopse plassen, een fraaie toertocht door het gebied rond Nieuwkoop en een gezellige barbecue bij de organisatoren "in hun achtertuin". Omdat dit nogal een grootse opzet was voor een koffie&klets heeft ook de regio Zuid-Holland een deel van de organisatie op zich genomen, wat tot resultaat had dat er maar liefst 64 deelnemers waren, verdeeld over 21 auto's: een opkomst die voor een koffie&klets zonder meer uitzonderlijk genoemd mag worden.
Na de koffie vertrok het hele gezelschap in twee (!) rondvaartboten over de Nieuwkoopse plassen. Het landschappelijk schoon van deze wateren werd eigenlijk een beetje overschaduwd door de enorme verwoestingen die een wervelstorm de dag ervoor had aangericht in de tuinen aan de oevers van de plassen, maar onze aandacht ging toch voornamelijk uit naar de jubilaris.Bij aankomst van de eerste rondvaartboot brak er ook een ware hoosbui uit, maar boot nummer 2, de boot waarop Roel en Ali zaten, heeft alleen wat grijze luchten gezien, maar geen druppel regen over zich heen gekregen. Moet je ook maar niet altijd de eerste willen zijn!
We wandelden naar de parkeerplaats om met de toertocht te beginnen, maar toen we daar aankwamen, bleek er een vriendelijk champagnestalletje te zijn opgericht waar alle aanwezigen even konden bijkletsen onder het genot van een fris glas bubbeltjeswijn.


Roel en Ali hoefden natuurlijk niet dat hele stuk te lopen; voor hen stond de taxi klaar!Toertochten worden vrijwel altijd uitgezet door leden die de weg kennen door de mooiste plekjes van hun eigen regio. Deze tocht vormde daarop al geen uitzondering: prachtige rustieke dorpjes, weidse vergezichten, de tocht voerde ons van de ene prachtplek naar de andere. Een prima toerrit voor deze gelegenheid.
Omstreeks half vijf 's middags kwam de karavaan aan bij Piet in Leidschendam, de plek die de meeste aanwezigen nog herkenden van de picknick van 2008. De heren hadden voor een perfecte barbecue gezorgd met alle drankjes en hapjes die bij zo'n feest horen. Piet was werkelijk tot aan de bodem van zijn kookkunst gegaan om optimaal aan te sluiten bij de sfeer van de middag.


Het duurde tot ver voorbij acht uur tot alle gasten deze prachtige locatie hadden verlaten en huiswaarts waren gekeerd. Een geweldig geslaagde middag voor een eervol oudste clublid!Roel, we hopen dat het nog vele jaren gaat duren voordat een ander het stokje van "de meeste jaren lid van de Mascotte" van je gaat overnemen!


Tekst en foto's: Frans Janssen
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart