Koffie & Klets en Boogie Woogie festival

Regio Midden, 12 maart 2011.

Sia Burggraaf begroet Little Willie Littlefield (80 jaar jong).Met een Rolls-Royce spreek je nog eens iemand. Door Sia Burggraaf werd ik vorig jaar op de hoogte gebracht van een combinatie van een Koffie & Klets van de Mascotte - regio Midden-Nederland en een Boogie Woogie festival. Ik had er iets over gelezen in een Mascotte-aflevering en dat was een tamelijk enthousiast verhaal. Ik hou wel van Fats Domino en Jerry Lee Lewis, en voor mij als niet-muzikaal geschoolde, was dat al een hele juiste combinatie van muziek en artiesten. Ik gaf Sia aan op de hoogte gehouden te willen worden en begin december kreeg ik de mededeling dat er weer een nieuw festival kwam in het tweede weekend van maart. Alles opgezocht op de website en kaarten gereserveerd en een hotelkamer besproken in het Regardz-hotel De Heerlickheijd van Ermelo. Leuk, want ik heb tot mijn zesde enkele jaren in Ermelo gewoond en ook later kwam ik er nog vaak, omdat mijn oma er woonde. Inmiddels had ik via Ria Janssen ook een uitnodiging ontvangen voor de Koffie en Klets van de regio Midden, georganiseerd door de zorg van Ronald Wüstenberg. Zaterdag 12 maart 2011 togen Frits - die zelf ook in een band speelt - en ik om half tien richting Ermelo. Bij aankomst troffen we buiten het hotel een aantal Rolls-Royces en Bentleys van de nieuwere types. Binnen stond de koffie met gebak klaar en 22 personen waren alweer geanimeerd met elkaar in gesprek.
Na een uurtje kregen of namen we de kans om alvast in de theaterzaal te kijken naar de voor-oefeningen van de musici en een dansgroep en later op de middag regelde Ronald - die de presentator van het festival was - dat we bij het inregelen van het geluid wat mochten rondkijken. ?s Middags mochten we in een korte rit één van de oudgedienden uit de Boogie Woogie wereld ophalen, die nota bene op een camping in Garderen woont. Uiteraard was dat goed voor een fotosessie. Wij hadden ingeschreven op het ?lopend buffet? dat deel uit maakte van het festival-arrangement, maar de meeste regioleden waren alweer naar huis. Buffet, verzorging en bediening waren uitstekend, en we kunnen het hotel met verzorging etc. aan het bestuur aanbevelen voor de volgende ALV.


Hannes Otahal (A).


De voorstelling begon om acht uur en met twee pauzes, liep dat door tot één uur. Daarna was de mogelijkheid om deel te nemen aan de after party in de kelderbar van het hotel, waar de optredende artiesten en een aantal musici (amateur of professioneel) van de mogelijkheid gebruik maakten om met elkaar in steeds wisselende samenstellingen al improviserend muziek te maken waar alle aanwezigen ruimschoots van genoten. Tijdens het ontbijt op zondagmorgen, waar ook de artiesten van de avond ervoor aanwezig waren, hoorde ik berichten dat er tot na half zes was doorgegaan. Mijn lijf had het om half drie wel gehad, en met moeite kon ik het opbrengen om toch naar bed te gaan. Tegen half elf werd ik wakker en we moesten ons nog haasten om op tijd aan het ontbijt te komen, dat voor deze gelegenheid tot 11 uur gebruikt kon worden. De kamer verlaten moest om 2 uur, en voor alle gasten en voor onszelf, vond ik dat een prima service. Ronald stelde voor om voor volgend jaar een gecombineerde Koffie & Klets te organiseren en de mogelijkheid voor de Mascotte-leden om ook gebruik te maken van het Festivalpakket (overnachting met ontbijt en de avond ervoor diner of lopend buffet met kaarten voor het festival). Ik kan het aanraden.


Greta Holtrop / Martijn Schok.


James Thompson (USA).


Han van Dam.


Mike Sanchez (USA).
Maarten Kruijswijk.

Chris Davidson, Tea Chest Bass (UK).
Stefano Franco, piano (IT).

Ernest Lane (USA).

Tineke Schoemaker / Rinus Groeneveld.

Tekst: Rob van den Beld
Foto's: Rob van den Beld, Philip Burggraaf.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart