Regio Zuid-Oost, Maarheeze

 

Koffie & klets
De regio Zuid-Oost kwam op 17 mei 2009 voor de tweede keer dit jaar bijeen voor een Koffie & klets bijeenkomst. We waren op uitnodiging van Helma Verdonschot en Eric Derks van de Ven (foto) te gast op hun boerderij in Maarheeze. Op de foto zijn ze in gesprek met Sigrido (links) die (samen met Anastasia) Eric en Helma terzijde stond bij de supergastvrije verzorging van de dag.De ontvangst met het traditionele kopje koffie, deze keer met een plak cake naar het recept van 'smam, vond plaats in het atelier van Helma: Atelier Grenier. Ook de veranda bood ruimte aan de eerste ontmoetingen.

Hoewel het in het begin van de middag nog regende, kwamen de leden die hun auto rijdend hadden ook allemaal met hun hobbyvoertuig opdagen. Niet voor niets, want na de uitgebreide koffie & klets en een heerlijk kopje soep, vertrokken de auto's voor een korte rit door de in vers lentegroen getooide omgeving. De parkeerplaats op het weilandje achter de boerderij bood een prachtig groen decor aan de mooie Rolls-Royces en Bentleys uit de regio.

Tijdens de rit was er voor de dames die zich daarvoor hadden aangemeld een workshop groendecoratie, verzorgd door Helma Verdonschot.
Na de rit en de workshop konden de regio-leden zich te goed doen aan een voortreffelijke barbecue onder de veranda en onder enkele opgestelde party-tenten. Er werd heerlijk gegeten, veel gelachen en de meest fantastische verhalen uitgewisseld. En Sigrido bakte er lustig op los.Wat is er gezelliger dan met z'n allen rond het kampvuur liederen zingen uit de productiejaren van onze voertuigen, begeleid door een geroutineerde gitarist. Rob Wilde had zijn gitaar meegebracht en wist een echte kampvuursfeer te creëren. Iedereen in zijn buurt zong, trommelde en heupwiegde mee. Opvallend was wel dat vooral de dames zich rond hem groepeerden... En het kampvuur deed de rest.

Eric, Helma, Sigrido en Anastasia, van harte dank voor de gastvrijheid, ontvangst en uitmuntende verzorging. En niet te vergeten regiobestuurder Rob van den Beld, die de leden bijeen had gebracht en de formaliteiten afhandelde.

Tekst en foto's: Marinus Rijkers

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart