Regio Noordoost opent evenementenjaar met sfeervolle Koffie & Klets in Bussloo


 
Op zondag 10 april, een week na de landelijke voorjaarsrit, deed Noordoost de jaaropening op regionaal niveau nog eens over. Deze regio is de laatste jaren regelmatig opgevallen door de originele en aantrekkelijke Koffie & Kletsbijeenkomsten, zoals het bezoek aan het vliegveld Hoogeveen in juli 2014, de Rolder Paasmarkt in 2015, de kunstrit door noord-Groningen of aan de Dafjesdag in de zomer 2015, waarin de aanwezige leden hun behendigheid in de kleine tweecilinder automaatjes mochten testen. Wellicht zal deze reputatie van de regio Noordoost dit jaar nog meer glans gaan krijgen.Noordoost heeft altijd één onoverkomelijke hobbel te overwinnen: deze regio beslaat een gebied dat begint in het noorden aan de Waddenzee en dat doorloopt tot aan de zuidbegrenzing bij Doetinchem. Dit gebied is zo omvangrijk dat elk evenement gehouden wordt op een afstand die voor ongeveer de helft van de geïnteresseerden om en nabij de 100 kilometer van huis is. Het was dan ook een prettige ontdekking dat 21 leden de voorjaars-Koffie & Klets in Bussloo wisten te vinden.
Toegegeven: Bussloo, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer, ligt in een waarachtig mooi gebied in Gelderland. De locatie die voor de Koffie & Klets was gekozen, paste volledig in de aantrekkelijke en gemoedelijke sfeer van het gebied.

De leden kwamen bijeen in restaurant De Middelburg, een prachtige plattelandsboerderij die omgebouwd is tot restaurant zonder daarbij de authentieke sfeer te beschadigen. Toen de eerste Rolls-Royces en Bentleys aankwamen, waren de eigenaren van het restaurant nog druk doende met het timmeren van terrasmeubilair, zodat zij de komende zomer weer wat meer gasten zouden kunnen ontvangen dan in de voorgaande jaren mogelijk was. Ook hier werd uiteraard gebruik gemaakt van de meest authentieke materialen: ongeschaafd hout. Gelukkig kregen we de garantie dat de zitmeubelen wel overtrokken zouden gaan worden met royale en stevige kussens, zodat niemand het risico zou lopen op splinters getrakteerd te worden deze zomer. Want authentiek hout mag dan wel heel aantrekkelijk zijn, die aantrekkelijkheid kent toch ook zijn grenzen!De clubleden verzamelden zich in de opkamer waar koffie en gebak geserveerd werden, maar het aangename voorjaarsweer deed de hele groep al gauw naar het terras verhuizen. In een verrukkelijk voorjaarszonnetje bleef iedereen urenlang bij elkaar; dit was zo’n zeldzame dag waarop je ’s middags het gevoel hebt dat de begroeiing sinds de ochtend al merkbaar groener is geworden. Om gewoon volop te kunnen genieten van de bijzondere voorjaarsdag maakten veel leden ook even een wandelingetje door de bosrijke omgeving met de mooie vennen; anderen bleven op het terras om van elkaar te horen hoe het leven erbij stond en om ervaringen uit te wisselen.

Het blijkt dus mogelijk een bijzonder plezierige clubdag te organiseren zonder dat er een rit wordt gereden!
 


Verslag en foto's: Frans Janssen

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart