Koffie & Klets, regio Zuid-Oost, KesselKoffie & Klets regio Zuid-Oost op 18 november 2012
Op 18 november vond alweer de laatste Koffie & Klets bijeenkomst van de regio Zuid-Oost in 2012 plaats. De plek is voor de meeste leden wel bekend: Hostellerie De Neerhof, naast het kasteel van Kessel. We waren daar in april 2010 en dat was voor herhaling vatbaar.
Die herhaling was er dus nu. De regio-commissie is omstreeks 12.00 uur aanwezig om nog wat voorbereidingen te treffen. Tegen één uur komen de eerste enthousiastelingen binnen en omstreeks twee uur zijn de meeste leden gearriveerd. De groep bestaat uit 60 deelnemers en er zijn 18 afmeldingen van mensen die gemeld hebben om de een of de andere reden niet aanwezig te kunnen zijn.
Nieuwe leden
Bij de opening worden als nieuwe leden voorgesteld Bea en Harry van Grinsven.
Ad en Hetty van der Kwast zijn weliswaar lid van regio Midden, maar zijn voor het eerst bij onze bijeenkomst aanwezig. Na de reis naar Dresden en Leipzig is het contact met een aantal leden van onze regio blijkbaar goed bevallen.
Het overlijden van "de grote man" Martin Laurenssen wordt gememoreerd. We zijn blij dat Carla Laurenssen-Loos het lidmaatschap onder haar eigen naam voortzet. Dat toont aan dat we niet alleen een "auto-club" zijn, maar ook een "vriendenclub".Mededelingen
Verder volgen een aantal mededelingen in relatie tot het jaarprogramma van 2013. Er is al weer volop activiteit om twee meerdaagse evenementen te organiseren. De eerste is in het Pinkster-weekend en zal -als we over goede hotelgelegenheid kunnen beschikken- bestaan uit deelname aan het grote Franse klassieker- en oldtimerfestival La Montée Historique in het Noord-Franse Laôn. Deelname staat open voor de leden van regio Zuid-Oost, maar ook Mascotte-leden uit andere regio's zijn weer welkom. Het tweede meerdaagse evenement vindt plaats in het eerste weekend van augustus. De regio-commissie heeft inmiddels een hotel gereserveerd in Neuss (een randgemeente van Düsseldorf), ongeveer 100 km oostwaarts van Eindhoven. Tijdens dat weekend wordt door een groep Mascotte-leden deel genomen aan de Classic Days op Schloss Dyck. Dat is Duitslands grootste oldtimer-festival, vergelijkbaar met het Concours d'Élégance op Paleis het Loo, maar dan minstens 10 x zo groot. Staande de bijeenkomst hebben zich al 15 (echt)paren aangemeld voor deelname. Ook nu zijn -voor zover er hotelkamers beschikbaar zijn- Mascotteleden uit andere regio's welkom. Mascotteleden die informatie wensen over de weekends in Laôn en bij Schloss Dyck of zich al willen opgeven voor deelname, kunnen dat doen via e-mailadres info@robvandenbeld.nl. U ontvangt daarna ook via e-mail meer informatie. Over beide festivals is ook via internet informatie verkrijgbaar.

Klets na de koffie
Helaas laat het weer in Kessel zich -evenals in 2010- niet van haar beste kant zien. Er gaan dus weinig motorkappen open. Gekozen wordt om de technische activiteiten aan de tafels uit te wisselen.
Ter compensatie kunnen we vanaf het terras en binnen achter de grote ramen de kleine vloot van bootjes zien die Sint-Nicolaas (of één van zijn hulpen) en een aantal zwarte pieten stroomafwaarts vervoeren.


De dames hebben inmiddels een aantal tafels tegen elkaar geschoven en aan deze grote "damestafel" vloeien drank en klets rijkelijk.


Het is alweer half zes voor we het merken en het restaurantpersoneel geeft aan dat het buffet klaar staat. Een twintigtal aanwezigen gaat huiswaarts en de overige mensen maken gebruik van het buffet. Tegen een uur of acht is iedereen vertrokken en dan volgt een lastige weg huiswaarts, want het is tamelijk mistig geworden. Het regio-jaar zit er weer op. Om alvast in de stemming te komen en om de data in uw agenda's vast te kunnen leggen, geven we het

Overzicht van regio Zuid-Oost bijeenkomsten in 2013
24 februari 2013 - Koffie&Klets regio Oisterwijk
18 - 20 mei 2013 - (Onder voorbehoud) Laon Historique (Noord-Frankrijk)
26 mei 2013 - Barbecue regio Oisterwijk
23 juni 2013 - Koffie&Klets Panheel
2 - 5 augustus 2013 - Weekend regio Schloss Dyck
13 september 2013 - Sponsordeelname Golftoernooi Afferden (t.b.v. Oogziekenhuis Nepal)
20 oktober 2013 - Koffie&Klets regio Milheeze.

Tekst: Rob van den Beld
Foto's: Rob van den Beld, Annemieke Dekkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart