Regio Z-O: bedrijfsbezoek Moonen-Wanders op zaterdag 7 oktober 2017


Het bedrijf van Hein en Ria Wanders laat zich minstens omschrijven als een veelzijdig bedrijf, de ambachtelijke steenhouwerservaring van vier generaties staat de klant geheel ter beschikking. Een steenhouwerij waar gevelbekleding, duurzame (design)vloeren in hardsteen, marmer of graniet en nog vele andere producten tot een kunstwerk verheven worden.
Speciale aandacht deze middag voor het 3D-frezen met behulp van een robot waar Hein kleine wonderen mee kan verrichten!

De regio Zuid-Oost en natuurlijk een meerdere 'sympathisanten' uit andere regio's viel een hartelijke ontvangst met koffie en vlaai ten deel.De aanwezigen konden uitgebreid in de werkplaats zien hoe ondermeer marmer en hardsteen 'in plakjes' gesneden worden voor vele projecten. Ook liet Hein ons zien wat de moderne techniek kan: een buste van een Romeins veldheer wordt gescand, alle maten worden in de computer opgeslagen, vervolgens wordt een groot blok hardsteen eerst ruw en afsluitend gedetailleerd bewerkt. Als na plm. 8,5 uur de kopie gereed is, zie je nauwelijks het verschil!

Om kort te gaan: niet alleen voor techneuten was dit bezoek zeer de moeite waard, ook de niet-techneuten hebben erg genoten.

Afsluitend nog een hapje eten?
Ja, gewoontegetrouw natuurlijk, het pas enkele dagen vernieuwde restaurant Van der Valk te Heerlen heeft ieder weekend een Live Cooking buffet, waar uitgebreid van genoten werd.Dit was tevens een afsluiting van een bijzonder geslaagde en gezellige middag en avond!

Hein en Ria, hartelijk dank dat we in jullie bedrijf een blikje mochten werpen, dank voor de gezellige middag!Verslag: Marius Krijgsman
Foto's: Annemieke Dekkers en Sylvia Krijgsman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart