De Najaarsrit op zaterdag 30 oktober 2021Ondanks dat de Najaarsrit traditiegetrouw 1 dag duurt, heeft Pierre samen met zijn lieftallige vrouw een dag eerder voor een heel leuk voorprogramma gezorgd. Dit programma stond in het teken van Keesmärklin. Dit is de winkel waar familie Dietvorst treinliefhebbers over de hele wereld gelukkig mee maakt – zij het op miniatuurformaat. Op deze dag waren Mascotte leden al aan het genieten van deze mooie imposante miniatuurwereld. De leden werden met koffie & gebak ontvangen en kregen een fantastische rondleiding. De 30kwamen velen – ondanks het slechte weer – opdagen in het mooie Brabantse land. Met circa 70 Rolls-Royce’s en Bentley’s was De Mascotte goed vertegenwoordigd in de omgeving. 
Rond 10:30 uur verzamelden de leden zich bij Het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom. Hier stonden de auto’s op een mooie plek bij elkaar.

Bij binnenkomst werden de leden verwend met een heerlijk kopje koffie met Platte tieten, Koeienvlaai of Joskes. Geef het een naam, maar de ondertekende en velen met mij hebben ervan gesmuld. Na een kort welkomstwoord van onze voorzitter sprak Pierre Dietvorst geheel in stijl (verkleed als Napoleon) over de historie van Bergen op Zoom en over de omgeving die wij tijdens de rit gingen aanschouwen. 

Rond 12:00 uur werden de motorblokken weer tot leven gebracht om samen met de routebeschrijving in de hand de mooie omgeving te bewonderen. 
De rit begon in het oude centrum van Bergen op Zoom, alwaar we heel bijzonder met een aantal auto’s op de foto mochten in het Markiezenhof. 
Bij het wegrijden zag je vele omstanders genieten van al het moois wat voorbij kwam rijden. Wij vervolgden onze weg, waar we het mooie vestingwerk ’t Ravelijn zagen. De weg bracht ons langs prachtige wegen en mooie huizen, waaronder het Landgoed Mattenburgh. 
Op een gegeven moment kwamen wij aan in Woensdrecht. Met de auto’s reden we door de omgeving van de Brabantse Wal. De Brabantse Wal kenmerkt zich door een abrupt einde van de Brabantse zandgronden met een hoogteverschil tot 22 meter. 
Vervolgens kwamen we aan bij Fort de Roovere in Halsteren. Hier konden de leden uitstappen en genieten van een kop koffie en rondkijken en lezen over de Franse belegering. 


Rond 14:00 uur werden de auto’s weer met een mooie route teruggeleid naar het Groot Arsenaal. 

De leden konden even lekker genieten van een glaasje en in de tussentijd werd het Chinese buffet klaargezet. 
Het was aan de borden duidelijk te zien dat het voor iedereen smikkelen was. Met een voldaan gevoel keerde eenieder weer huiswaarts.
 
Met veel dank aan eenieder die betrokken was bij de organisatie dan wel die deze dag in goede banen heeft geleid. Wij hebben met z’n allen genoten. Chapeau! 
 
Verslag: Duco Franken
Foto’s: Annemieke, Wietze, Sylvia, Duco.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart