Voorjaarsmeeting 2009 in Nunspeet

(Voor een wandeling over de parkeerplaats, gezien door de lens van Ad van der Aa, klik hier.)

Prachtig dat voorjaarsgroen. Helemaal als dat op de Veluwe groeit en bloemen in alle kleuren van de regenboog het vers-lichte groen nog verder opfleuren. Het aardige van de voorjaarsmeeting is dat deze zegening van de natuur slechts één deel uitmaakt van het vermaak van de dag. Want deze meeting wordt traditioneel goed bezocht door leden die het plezierig vinden om hun opzienbarende voertuigen uit het wintervet te halen en vaak voor het eerst weer de lente in te sturen. Ook dit jaar waren de leden weer in zeer grote getalen aanwezig. Het ontvangstcommittee heeft ongeveer 300 mensen de handen geschut. Ook het sublieme voertuigenpark is een fantastisch element van deze happening. En tot slot niet te vergeten de voortreffelijke verzorging van de inwendige mens waar zoals altijd weer goede aandacht aan werd gegeven.


De vereniging was te gast bij Familiehotel Dennenhoeve in Nunspeet. De leden en hun familieleden werden ontvangen met het traditionele koffie en gebak en verdeelden zich over de verschillende zalen. Na enige tijd nam Ferdie van Eenennaam het woord en heette iedereen van harte welkom. Voordat de maaltijd werd geopend gaf hij eerst het woord aan Jan A. Wagemaker die Hans Porrio in het zonnetje zette. Hans (op de foto rechts) werd tijdens de ALV van januari tot erelid van de vereniging benoemd en kon toen niet aanwezig zijn. Onder luid applaus nam hij het bijbehorende lifetime club membership in ontvangst.
Anders dan anders werd eerst een brunch georganiseerd. Het ontbrak ons aan niets. Of je nu een broodmaaltijd of een warme maaltijd wilde, vlees of vis, alles was in overvloed aanwezig. Er ontstond zoals gebruikelijk een heerlijk gemoedelijke sfeer.


Op de parkeerplaats van het hotel en van het naastgelegen accountantsbureau stonden onze stalen rossen geduldig op ons te wachten. Het leverde weer de fraaiste foto's op voor wie in onze merken is geïnteresseerd.Om half twee zochten de leden hun voertuigen op ...... en werden door Teun Prins veilig de weg opgeloodst voor een rit door het fleurige voorjaarsgroen van de Veluwe. Er was een korte rit uitgezet die de stoet voerde door de dorpen Hulshorst, Harderwijk, Ermelo, Putten, Garderen, Elspeet en weer terug naar Nunspeet.


Na afloop van de rit werden er hapjes en drankjes geserveerd op het terras van het hotel en werd met uitzicht op het voertuigenpark nog heerlijk nagekeuveld over al het moois van die dag. De klok stond al op 17.30 toen de meeste leden van elkaar afscheid namen en het bestuur bedankten voor het organiseren van weer zo'n perfekte clubdag. Vooral veel dank komt toe aan Jan A. Wagemaker die vrijwel de gehele organisatie voor zijn rekening heeft genomen.

Voor een wandeling over de parkeerplaats, gezien door de lens van Ad van der Aa, klik hier.

(Tekst en foto's: Marinus Rijkers)

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart