Koffie en Klets 9 juli 2017 Regio Zuid-Oost

 
Het is bekend dat alle regioleiders met hun assistenten altijd weer hun beste beentje voor willen zetten om alle bezoekers, niet alleen gezellig bezig te houden, maar als daar dan ook nog een barbecue aan wordt verbonden, het allerbeste voor te zetten.
Alle inspanning kan voor een deel dan voor niets blijken te zijn als de weergoden het af laten weten.
Alles wat maar mee kon werken was in het voordeel van de drie enthousiaste gastheren bij de geplande bijeenkomst in Griendtsveen, een plaatsje in het voormalig veengebied in de Peel in Limburg.
De mooiste auto’s - van Oldtimers kon niet direct sprake zijn omdat er hele mooie (bijna) nieuwe exemplaren bij waren – stonden geparkeerd op een prachtige parkeergelegenheid bij het landgoed waarvoor ons medeclublid Jan Jegerings had gezorgd.Alle bezoekers, zeker een vijftigtal, werden hartelijk welkom geheten door de organisatoren.

De locatie was subliem, de entourage was voortreffelijk, de sfeer bijzonder vriendschappelijk, en alles wat geboden werd van een “sterren” kwaliteit. Wat heeft dit drietal zich ingespannen om een ieder te laten genieten van het goede der aarde. Wat was het mooi om ook de dames van de drie heren “in de bediening“ zo vriendelijk bezig te zien. De barkeeper was zelfs uit Zeeland overgekomen. Geweldig bedankt een ieder die er aan heeft bijgedragen deze dag zo bijzonder te maken.

De moeder van Jegerings en zijn oom keken geamuseerd toe vanaf het terras naar alle bedrijvigheid.Jan Jegerings was zo vriendelijk met het gezelschap nog een korte rit te rijden door de mooie omgeving. Hij bracht ons voor een kort bezoek op het oorlogskerkhof voor de Duitse soldaten met hun officieren. Zeer indrukwekkend als je bedenkt dat er duizenden jonge mannen de dood werden ingejaagd onder de woorden “Befehl ist Befehl”.

Hoewel er nog werd nagepraat wat de wereld van deze geschiedenis heeft geleerd, nadat we weer terug waren op het landgoed, werd de aandacht weer vlug opgeëist door onze gastheren omdat de barbecue werd geopend en iedereen zijn/haar keuze kon maken uit het gebodene.Het was gezellig, het was ontspannend, Regio Zuid-Oost, heeft op deze prachtige dag, met veel zon, veel gelach en sterke verhalen ook nog kans gezien een aantal toekomstige leden enthousiast te maken en met een inschrijfformulier naar huis te laten gaan. Dank aan de introducerende leden !!
Als deze tekst al niet genoeg zegt, bekijk dan de foto’s maar.

Node nam iedereen weer afscheid: “Wanneer zien we elkaar weer ?” Mooi he. 

Verslag: Wietze Bakker
Foto's: Sylvia Krijgsman en Wietze Bakker

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart