Technische dag bij Koos BraamOp zaterdag 28 juni 2008 was de Mascotte te gast bij Joyce en Koos Braam_van het schadeherstel- en restauratiebedrijf Braam_Beauty Car Service (ook herstel en restauratie van klassieke auto's). Koos en Joyce onthaalden ons op hun typisch Brabantse gastvrije manier in hun grote bedrijfshal aan de Run in Veldhoven. Iedereen werd verwelkomd met koffie en een keur aan lekkernijen. Ook aan frisdranken was bepaald geen gebrek. En even na het middaguur kregen de aanwezigen naar hartelust de heerlijkse sandwiches voorgeschoteld.
Op de foto hieronder ziet u het team dat ons de heerlijkheden voorschotelde.Joyce Braam_heette aan het begin van het evenement iedereen van harte welkom en vertelde kort enkele achtergronden van het bedrijf Braam_Beauty Car Service.Voor de technisch geïnteresseerden waren er 7 stands ingericht waarin groepjes mensen zich uitgebreid konden laten informeren over allerlei technische aspecten van hun auto. Zo gaf Jan Wagemaker uitleg over het restaureren van houtwerk. Zijn zoon Erik had een grote stand met miniaturen en handboeken uitgestald waar leden hun verzamelingen konden uitbreiden.In de spuitcabine van Braam_Beauty Car Service konden de leden bij opgave van de kleurcode van hun auto een gratis kokertje verf laten aanmaken.


Direct daarnaast werd uitleg gegeven over de restauratie van de schitterende Bentley Mk VI convertible van Koos, een project waaraan hij zes jaar in zijn vrije tijd veel zorg heeft besteed. Van de restauratie was een uitgebreid fotoboek aanwezig.Op de foto hieronder ziet u rechts de Silver Wraith uit 1947 van een klant van Koos, lid van onze vereniging.
De witte Silver Shadow (1969) was van Marinus Rijkers die een uiteenzetting gaf over wat je in het chassisnummer van een Rolls-Royce of Bentley kunt lezen en hoe je snel de belangrijkste gegevens eruit kunt halen. Bovendien toonde hij waar het chassisnummer en het motornummer op de motor zjin terug te vinden.
De beige Silver Shadow (1975) was van Erik Derks van de Ven die toonde hoe de RVS- en verchroomde glimmende delen van onze voertuigen op een perfecte manier kunnen worden hersteld. Op de foto daaronder is een Corniche te zien waarvan de grille door hem weer als nieuw is opgeleverd.


Ook Koos gaf zelf op allerlei fronten technische tekst en uitleg. Op de foto hieronder is hij te zien in het groene shirt, gloedvol betogend over de techniek van de Silver Shadow.En natuurlijk wordt er op dit soort evenementen ook buiten druk techniek bedreven ... (foto onder).Uniek en zeer bijzonder waren de twee workshops die op deze dag werden georganiseerd voor de dames in het gezelschap die in mindere mate zich door de auto's en techniek geboeid weten. Danielle Verweij verzorgde een workshop voor het maken van sieraden en Helma Verdonschot maakte het de dames mogelijk de prachtigste bloemstukken samen te stellen gebaseerd op natuurlijke decoratie materialen.


Aan het eind van de dag bedankte Ferdie van Eenennaam een ieder die deze dag tot een succes hebben gemaakt.
De Mascotte dankt Braam_Beauty Car Services voor de gastvrijheid en de organisatie. Een speciaal woord van dank gaat uit naar:
- Joyce en Koos Braam_voor het beschikbaar stellen van hun bedrijfsruimte, voor de organisatie en de heerlijke versnaperingen
- Huub van Poppel voor de uitleg over schadevaststelling d.m.v. Audatex
- Pierre Hertogh voor het kleur mengen en het aanmaken van de potjes bijtip-lak
- Eric Derks van de Ven voor de uitleg over polijsten
- Rob Wilde voor de uitleg over de hydraulica en techniek in het algemeen
- Marinus Rijkers voor de uitleg over de chassisnummers
- Ron van Fessem voor de uitleg over de restauratie van de Bentley MK VI cabriolet
- Jan en Eric Wagemaker voor de uitleg over houtbewerking en voor de verkoop van diverse automobilia
- Gerrit Braam_voor de assistentie op de parking
- Marco van Engelen voor de ontvangst, het koffie schenken, etcetera
- Coby Helsen, Lies Braam, Susanne Braam_en Joyce Braam_voor de geweldige catering
- Danielle Verweij voor het verzorgen van de workshop sieraden
- Helma Verdonschot voor het verzorgen van de workshop natuurlijke decoratie materialen.


Tekst en foto's: Marinus Rijkers

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart