Voorjaarsrit in Heemskerk en Assendelft (1)Te gast bij Floricultura
De leden van De Mascotte hebben opnieuw alle verwachtingen en voor-onderstellingen naar de schroothoop verwezen. Een aantal weken geleden viel de uitnodiging in de brievenbus voor de voorjaarsmeeting op Eerste Paasdag. Het bestuur heeft zich blijkbaar even afgevraagd of dat zo?n slimme dag was, maar om niet van het vaste ritme (laatste zondag van april) af te wijken, is besloten om de bijeenkomst gewoon te laten doorgaan. Wat minder deelnemers moest dan maar voor lief genomen worden. Maar blijkbaar waren mooi weer, bezoeken van en aan (klein)kinderen en (schoon)moeders geen redenen om het massaal te laten afweten. Tegen de honderd Rolls-Royces en Bentleys (en nog een paar auto?s van dagelijkse merken) met tegen de 230 inzittenden stromen vanaf tien uur binnen op het terrein van Floricultura, een groot orchideeën kweekbedrijf in de gemeente Heemskerk. Uiteraard staat de koffie met gebak weer klaar en de medewerkers van het bedrijf maken een prima ontvangst. Prachtig om buiten een parkeerplaats aan te treffen waar al onze clubauto's zonder problemen geparkeerd kunnen worden. Teun en Hermine Prins, lekker in de schaduw, pontificaal achter de ontvangsttafel om ieder welkom te heten en om routebeschrijving en consumptiemuntjes voor later op de dag uit te reiken. Het is weer de gebruikelijke her-ontmoeting en dito kennismaking van clubleden en -vrienden die elkaar te lang niet gezien hebben.Met moeite zetten na elf uur de aanwezigen zich in een aantal groepen in beweging in de richting van de kassen voor een interessante rondleiding door het bedrijf, waar genoten wordt van de prachtige kassencultuur. Zo zie en leer je nog eens wat.

(Voor een uitgebreide impressie van de wandeling door Orchideeën kweekbedrijf Floricultura, Cieweg 13 in Heemskerk, klik hier.)


Teun en Hermine
Omstreeks half één worden de medewerkers van Floricultura in een voorjaarsbloemetje en een fles clubwijn gezet en de clubleden worden gemaand om op weg te gaan door het Noord-Hollandse landschap.
Teun en Hermine (foto links) zorgen dat iedere aanwezige voorzien wordt van een lunchpakket en de rit kan beginnen.

We rijden door plaatsen met schitterende huizen in bosrijke omgevingen, in rustige streken, en zijn blij dat de gemiddelde Noord-Hollander (waarschijnlijk) op het strand of minstens in zijn of haar tuin ligt. Teun en Mariëlla hebben het alles prima voorbereid en er wordt uitbundig van de mooie rit genoten.
Assendelft
Na een uur of twee bereiken we in Assendelft het restaurant waar de bijeenkomst beëindigd wordt. We kunnen zowel binnen als buiten zitten en er zijn ruim voldoende zitplaatsen in de verschillende zalen en op de terrassen.Het "lopend" buffet is wat anders georganiseerd dan gebruikelijk en nu blijkt dat het ook kan zonder gedrang en zonder enorme rijen bij de tafels waar de gerechten zijn uitgestald. Kwaliteit is prima, er is voor ieder voldoende en het personeel is uitermate vriendelijk. Ik heb geen wanklank gehoord. Zelfs onze voorzitter is helemaal tevreden.(Voor een uitgebreide impressie van de maaltijd, klik hier.)(Voor een overzicht van de parkeerplaats, klik hier.)(Voor fraaie foto's van de meegebrachte auto's, klik hier.)

Omstreeks half acht vertrekken de laatste mensen van het terras op weg naar huis, op een paar geluksvogels na, die in het door het bestuur aanbevolen hotel een "paasarrangement" hebben gereserveerd. Bij het afscheid blijkt ieder van de fijne bijeenkomst en dag genoten te hebben. Wederom hulde voor de nijvere werkers die het allemaal voor ons mogelijk hebben gemaakt Tot de volgende keer!
Tekst: Rob van den Beld.
Foto's: Ad van der Aa, Wietze Bakker, Rob van den Beld, Han Gerretsen en Frans Janssen.


Samenvatting van de pagina's van dit verslag (klik op de hyperlinks):
Hoofdpagina van het verslag van de voorjaarsmeeting.
Het bezoek aan Orchideeën kweekbedrijf Floricultura.
Een impressie van de maaltijd.
Een overzicht van de parkeerplaats.
Fraaie foto's van de meegebrachte auto's.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart