British Cars and Lifestyle 2009

Op 28 februari en 1 maart 2009 vond in het Autotron in Rosmalen het jaarlijkse festijn "British Cars and Lifestyle" plaats, het evenement waar een rijke schakering aan overwegend Britse klassiekers in één beurs wordt getoond met artikelen als kleding, sieraden, hoeden, thee, noem maar op. Als het maar typisch British is, dan hoort het al gauw op deze beurs thuis.
Traditioneel bemant onze vereniging De Mascotte een stand op deze sfeervolle beurs. Een stand waarin niet alleen leden van harte worden uitgenodigd een glas te komen heffen. Een stand waarin vooral ook aan het publiek duidelijk wordt gemaakt dat wij actief met onze hobby bezig zijn en dat ze bij gebleken bezit van of serieuze belangstelling in een Rolls-Royce of Bentley het lidmaatschap van harte wordt aanbevolen.
De stand was dit jaar opgetrokken in het thema "Kunst" onder het motto "Is het een kunst om in een Rolls-Royce/Bentley te rijden?"De stand was smaakvol ingericht met de hulp van Teun Prins, Jan Wagemaker en Ferdie van Eenennaam. Er heerste een gemoedelijke en kunstzinnige sfeer die duidelijk veel bezoekers wist te bekoren en een merkbaar lagere drempel creëerde dan andere jaren voor bezoekers die geen lid zijn van de club. De volgende foto is genomen vanaf de ballustrade aan de overzijde van de hal. De stand met de donkerblauwe achterwand is van De Mascotte.Vele leden bezochten de Mascotte-stand. Het was erg gezellig.Er hingen prachtige schilderijen op de wanden, verzorgd door Holland Art Gallery (Hastelweg, Eindhoven), er stonden prachtige beelden van Chris Tap, kunstenaar uit Amsterdam en schitterende kunstwerken van Fashion Design van Janneke Verhoeven uit Nijmegen. De inrichting werd ook door de jury zeer gewaardeerd, getuige de derde prijs die we met de stand in de wacht hebben gesleept.

Zoals elk jaar stond er een fraai exemplaar uit de modellenserie van onze merken. Dit jaar stond er een Bentley Mk VI die door Imparts van een prachtige eigen koetswerk was voorzien en door het bedrijf gedurende de show aan ons beschikbaar was gesteld. Er was veel belangstelling van bezoekers voor deze auto.

Kunstenaar Govert Muijs uit Bussum maakte "live" een indrukwekkend schilderwerk van de Bentley.

Al met al was het weer een geslaagde en vooral goed bezochte en gezellige beurs.


 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart