Afferden golftoernooi op 12 september 2014 

  
's Morgens in alle vroegte en met dikke mistbanken op weg naar het golftoernooi van golfclub Bleijenbeek in Afferden. Hier om 9.45 uur aangekomen, de mist was inmiddels opgetrokken en de zon doorgebroken dus het beloofde een prachtige dag te worden. We werden verwelkomd met koffie en echte Limburgse vlaai. Het doel van deze dag was weer om de deelnemende golfspelers van hun clubhuis naar de afslag, de tee te rijden in onze glanzende bolides, wij waren met 17 Rolls-Royces en Bentleys. 
De opbrengst van dit liefdadigheidstoernooi in samenwerking met de Wilde Ganzen gaat naar het Lions oogziekenhuis in Nepal en een vakschool in Benin van de stichting Peuple du Monde in West- Afrika. 
En aangezien dit de 10e bijeenkomst voor het oogziekenhuis was, had onze gastheer Jo Janssen voor diverse verrassingen gezorgd met ondermeer een toespraak en een bos bloemen voor Annemieke en Rob van den Beld voor het mede organiseren van deze dag. Tegen 11.00 uur op stap met de genodigden en in konvooi naar de diverse holes waar de tee in de grond ging voor de eerste afslag. Daarna richting driving ranche. Hier werd ons een lunch aangeboden. Vervolgens met de golfdames een rally door het plaatselijke mooi beboste gebied over onverharde paden, dat deed wel veel stof opwaaien. 
Na terugkomst op de driving range werden we ontvangen met drankjes en hapjes, dat alles onder het fraaie geluid van de harmonie met hun slag- en koperwerk. 


 
Ook waren er tal van oude koetsen met Friese, Haflingen en pony paarden die leuke ritjes verzorgden.


 
Een bijzonder aardige tegemoetkoming in de benzinekosten was dat wij onze bolides mochten aftanken tegen een wel zeer voordelig tarief en dat niet alleen, er werden allerlei lekkere hapjes rondgebracht. Een complete sensatie bij het tankstation aangezien er niet elke dag tegelijkertijd 17 Rolls-Royces en Bentleys voor de deur staan. Volop bekijks dus. 

Dan weer een landelijke toer met een bezoek aan Schlossruine Hertenfeld nabij het Duitse plaatsje Weeze. 
Ook hier had onze gastheer voor een heerlijk hapje en drankje gezorgd. 
 
Rond 19.00 uur waren we weer terug op de golfclub Bleijenbeek. 
Op het terras in de avondzon was het goed toeven, zeker in deze ambiance, in de gemoedelijke sfeer van de golfclub. Na het aperitief, een uitgebreid buffet, dat was echt genieten. Graag bedanken wij onze gastheer en alle overige betrokkenen voor deze onvergetelijke en voortreffelijke dag, chapeau! 
Afsluitend, niet onbelangrijk: de opbrengst van deze charitatieve dag was € 83.000,-. 
 


Verslag: Henk Engelsman.
Foto's: Annemieke Dekkers, Sylvia Krijgsman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart