Koffie & Klets regio Zuidoost, Gemert, 2 april 2023



Op 2 april zou je mogen verwachten dat de lente al flink aan de gang is met aangename temperaturen, helaas was dit absoluut niet het geval.
's Morgens vroeg uit de veren om een 70 minuten te rijden richting Gemert, naar de prachtig gelegen brasserie de Keizer op het plein tegenover het kasteel.



Aangekomen te Gemert was de temperatuur opgelopen tot zo'n 7 graden, koud dus, zonder verwarming in de auto aangezien ik deze temperatuur niet verwacht had... Om de verwarming in een klassieke Bentley aan te zetten vraagt enige voorbereiding, optimist als ik ben, had ik dat achterwege gelaten.

Er was sprake van een 'miscommunicatie' binnen de gemeente Gemert, zodoende hadden we geen toestemming gekregen om op het plein onze prachtige automobielen te parkeren maar moesten we onze toevlucht nemen om langs de rand van het plein te parkeren. Als u de foto's ziet, viel het uiteindelijk (gelukkig) toch nog mee.













Een kleine 30 aanwezigen hadden de moeite genomen om deze dag aanwezig te zijn, de brasserie had enkele mooie tafels voor ons aangekleed waar we plaats konden nemen. Ontvangst met koffie/thee en heerlijk appelgebak was de volgende stap.











Ook bij deze Koffie & Klets waren we verheugd een nieuw lid te mogen begroeten, Gerdwin Lammers, die zich openlijk afvroeg of zijn moderne Bentley uit 2008 wel paste bij alle klassieke Bentley's en Rolls-Royces. Mijn antwoord was simpel: natuurlijk wel!



Al snel waren de aanwezigen onder het genot was een drankje met elkaar in gesprek gewikkeld, sinds de vorige bijeenkomst waren toch al weer enkele weken verstreken nietwaar?

















Ook de auto's op het plein konden zich verheugen in een warme belangstelling, van jong tot oud stonden foto's te maken van alle moois. Het achtergelegen kasteel Gemert, gesticht door de Kruisridders van de Duitse Orde, was een voornaam onderkomen voor de Commanderij en diende hoofdzakelijk als bestuurlijk centrum van de Heerlijkheid Gemert. Een historisch erfgoed dat aan de vooravond staat van een grondige restauratie en herontwikkeliing.



Al snel was de tijd gekomen om met het overgrote deel van de aanwezigen een hapje te eten, hetgeen prima verzorgd werd door de brasserie de Keizer.



Tsja, toen was de tijd weer aangebroken om afscheid te nemen van elkaar ....

Met dank aan Ria voor de snelle contactlegging en het regelen van de Koffie & Klets in de brasserie de Keizer!

Verslag: Marius Krijgsman
Foto's: Sylvia Krijgsman, Wietze Bakker.




Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart