Jaarlijkse RR&B picknick, Oudkerk, Friesland

Om de vele leden uit het noorden van het land tegemoet te komen, werd de jaarlijkse Rolls-Royce en Bentley picknick (voorheen de "President's Picknick") van 2009 gehouden in het plaatsje Oudkerk in Friesland. Het werkelijk schitterende landgoed De Klinze was gekozen als decor voor de 71 auto's en 186 deelnemers die voor de picknick waren aangemeld. Het landgoed is gelegen circa 20 kilometer noord van Leeuwarden, niet ver van Dokkum.

Hoewel in de ochtend de donkere wolken en een enkele stortbui de arriverende clubleden begeleiden (foto), brak aan het eind van de ochtend de zon door en was het voor de rest van de dag een allervriendelijkst weertype, met volop zon en een perfecte temperatuur. De auto's arriveerden rond 11.00 uur en werden door Teun Prins naar een geschikte opstelling geleid. Daarna werd iedereen gastvrij ontvangen in de serre-zaal van De Klinze en was er een heerlijk kopje koffie met een voortreffelijk stukje gebak.

Nieuwe verzekeringspartner
Het evenement werd traditiegetrouw geopend door voorzitter Wouter Schuurmans, die kort de aandacht vestigde op de evenementen die nog in het verschiet liggen.
Daarna legde hij uit dat De Mascotte lange tijd heeft samengewerkt met Bank Bercoop voor het in clubverband afsluiten van verzekeringen voor onze voitures, maar dat door het samengaan van Bercoop met de Frieslandbank er een nieuwe situatie is ontstaan waardoor de club heeft gemeend zich te moeten herbezinnen op de regeling voor clubverzekeringen. Na een uitgebreid onderzoek en een inschrijvingsronde is de keuze gevallen op Kuiper Verzekeringen van clublid Kuiper. De heer Kuiper was zelf ook aanwezig en na enkele korte toespraken werden de contracten ten overstaan van de clubleden bezegeld met de gebruikelijke handtekeningen.

Rit door Friesland
Er was een prachtige rit uitgezet door het noordelijk deel van de provincie Friesland. Niet te lang, niet te kort. Er waren allerlei bezienswaardigheden in de route opgenomen zoals de grote kastelen en landgoederen uit de regio, en het bruggetje van Bartlehiem en de beroemde Tegelbrug. Het leidde tot een prachtige stoet van Rolls-Royces en Bentleys door het landschap, wat menige Fries in de berm of op het terras deed besluiten de hele stoet maar eens rustig te bekijken. Verderop een foto-impressie van de rit.

De picknick
En tot slot was er natuurlijk na terugkeer op het landgoed De Klinze de picknick in een plantsoen direct bij de oprijlaan. De tafels, stoelen, manden en vele lekkernijen kwamen uit de kofferbakken en werden uitgestald in het gras. Aan de rand stonden enkele kramen met haring, met ijs en met automobilia. En er stond een kleine party-tent met het duo SilverWings dat voor heerlijke live-muziek zorgde. Na een uurtje kwamen er vier aangespannen Friese paarden op het toneel. De clubleden kregen gelegenheid om een wedstrijdje ringsteken te houden, waar de vele aanwezige kinderen uitbundig gebruik van maakten.
En op de achtergrond stonden het fraaie wagenpark dat zoals gewoonlijk tot heel wat gespreksstof aanleiding gaf. Het was er al met al ouderwets gezellig en wederom een dag die met trots in de clubgeschiedenis kan worden bijgeschreven.
Een welgemeend woord van dank gaat uit naar Mariëlla Zoontjes, Teun Prins en Hans Loor die voor een fantastische organisatie borg hebben gestaan. Tevens gaat een woord van dank uit naar clublid Johan van de Walle uit Steenwijk die samen met Manon als het duo SilverWings de muzikale omlijsting van dit evenement hebben verzorgd.

Tekst en foto's: Marinus Rijkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart