Picknick in het Oosten, 2019

 
 
Op de ochtend van 25 augustus zien we dat de zon schijnt. De weersvoorspellingen kloppen.
Dat hebben we ook nodig want De Mascotte gaat picknicken. 
Deze keer is de plaats waar we beginnen iets (!!!) verder van het centrale gedeelte van Nederland. We zijn te gast in de buurt van Enschede, Beckum genaamd.
Roelof en Elly Gortemulder wonen in die buurt en ze hebben een fantastische locatie uitgekozen.
Restaurant “Het Wapen van Beckum” is helemaal voorbereid op de ruim 100 gasten van de Mascotte. De koffie is bruin en het gebak ziet er overheerlijk uit. 
Rond tien uur rijden de eerste Rolls-Royces en Bentleys de grote parkeerplaats op. Wat een prachtig gezicht, ze schitteren in de zon.
Na korte tijd zit het overdekte terras vol met gezellig keuvelende Mascotteleden. Iedereen is blij dat ze de lange reis er op hebben zitten en geniet van het samenzijn.
Om 12 uur begint de prachtige rit van ongeveer 62 kilometer naar Hengelo Gelderland. Sommigen rijden een paar kilometer verder dan die 62, hoe dat kwam weet ik niet. 
De klassieke Motorclub HAMOVE had ons uitgenodigd om aanwezig te zijn bij hun samenkomst. Bij hen was de zon intussen heel erg zijn best aan het doen om ons eens extra te verwennen. Het was gelukkig dat verscheidene leden een partytent bij zich hadden om zich te beschermen.
Ik zag ook parasols en zelfs paraplu’s kwamen tevoorschijn. 
De clubleden waren allerlei lekkers uit de picknickmanden aan het opeten / -drinken, toen er werd omgeroepen dat er een politiehondenshow gehouden zou worden.
Indrukwekkend.
Ik zou niet graag in zo’n leren pak gebeten worden door zo’n stoere herdershond. 
Daarna waren er allerlei klassieke motoren te bewonderen van ver voor de tweede wereldoorlog. Ze reden allemaal nog. Fantastisch.
Rond de klok van 5 uur werd het picknickterrein weer leeg opgeleverd. Niet alleen leeg, maar ook vooral schoon.
Dat is toch een compliment waard, want zoals we aankwamen, zo lieten we het ook weer achter. Dank daarvoor.
 Verslag: Ria Janssen
Foto’s: Annemieke Dekkers, Frans Janssen en Wietze Bakker.
 
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart