Open Monumentendag (OMD) op 14 september 2014

 
In 2013 hebben 15 leden van De Mascotte op persoonlijke titel deelgenomen aan de Openmonumentendag in de gemeente Bronckhorst. Deze dag bleek leuk georganiseerd en erg gezellig te zijn. Waarop al snel opmerkingen kwamen, van 'dit kunnen we nog wel een keer doen!’ en tja, wat doe je dan?
We gaan het in 2014 gewoon nog een keer organiseren, maar dan met toestemming en medeweten van het Mascottebestuur.
Zo kwamen we in contact met de gemeenten Zutphen en Deventer en zijn er in dit weekend (14 september) met heel veel andere activiteiten 25 leden geweest die zich voor deze dag hebben opgegeven.
De deelnemers hebben middels de sponsorritjes een kleine bijdrage mogen leveren aan de lokale goede doelen en kregen van de bezochte gemeenten een ‘natje en droogje’ aangeboden.
Het was een druk programma met stadswandelingen, sponsorritjes, een erg verrassende route en natuurlijk de befaamde De Mascotte gezelligheid die de deelnemers altijd op de eerste plaats weten te positioneren. 
Namens John Snijders en ondergetekende willen wij alle deelnemers van De Mascotte, de organisatie van de gemeenten Zutphen en Deventer hartelijk bedanken voor ieders inzet, komst en gezelligheid.
Na afloop van dit evenement is er door de ‘voorman’ van het struikelstenenproject een bedankmail aan de voorzitter van onze vereniging gestuurd en stond er een foto in de lokale krant van de uitreiking van de totaalopbrengst.
Wat leuk was om te vernemen via de algemene website van de Openmonumentendag, waren de bezoekersaantallen die landelijk werden getrokken. Bij de drukst bezochte plaatsen werd op de 8ste plaats Deventer genoemd met ca. 16.000 bezoekers en op de 16de plaats werd Zutphen genoemd met ca. 7.500 bezoekers. Aangezien Deventer en Zutphen geen grote steden zijn en toch in de top 20 van best bezochte plaatsen tijdens de Openmonumentendagen staan, zou je voorzichtig kunnen concluderen dat de deelname van de Mascotte een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van deze dagen.
 
Verslag: Michiel Aalberts.
Foto's: Annemieke Dekkers, Sylvia Krijgsman, Eef Loonstra en Peter Willemse.


 

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart