Technische dag BraboHoud je van Rolls-Royces en van techniek, dan is een technische dag bij Brabo in Hillegom een must om bij te wonen. Ook op zaterdag 26 september 2009 had het team van Brabo weer een zeer veelzijdige, zeer gevarieerde en uiterst professioneel georganiseerde bijeenkomst neergezet.Cock en Dennis van de Prijt ontvingen De Mascotte weer gastvrij en met alle technische egards.

Binnen en buiten waren stands ingericht die aan een technische thema waren gewijd. In elke stand stond een deskundige uit het technische team van Brabo, aangevuld met Rob Wilde voor de hydraulica.
Cock en Eric (niet op de foto) gaven toelichting op de auto's die in de showroom stonden uitgestald.

 
Lex (links) legde het remsysteem uit aan de hand van een chassis van de Silver Cloud. Daan (rechts) ging in op de raambediening van verschillende modellen.

 
John (links) wist alles van het aircosysteem te vertellen. Theo (rechts, met baard) onthulde alle geheimen van het subframe.

 
Frank (links, gehurkt) legde bij een te ontmantelen auto uit hoe de motor wordt losgekoppeld en nam de groep mee naar de onderdelenzolder. Jos (rechts) legde de toehoorders uit hoe Brabo binnenbekleding maakt en monteert.

 
Rob (links) verklaarde aan de hand van een werkende maquette de werking van het hydraulische systeem. Flip (rechts) was de all-rounder die elke opborrelende technische vraag deskundig beantwoordde.

 
Jan (links) verbaasde zijn gehoor met zijn schuur- en poetsresultaten. Tot slot werd de catering verzorgd door Francis (niet op de foto) en Panta-rhei.

De opkomst was overweldigend. Technische thema's houden veel leden in de ban en velen namen de kans waar om zich in een prettige sfeer te laten informeren. In het gebouw, maar ook buiten op straat was er een gezellige sfeer.


Vele leden hadden voor de tocht naar Brabo hun Rolls-Royce of Bentley tevoorschijn gehaald. Ook op de parkeerplaatsen was er veel te bewonderen.Tot slot nog een blik op een tafel met onderdelen van een motorrevisie en een overzicht van de proefstand voor het hydraulische systeem van Silver Shadows.Ook aan de dames was gedacht. Voor hen was een speciaal damesprogramma georganiseerd. Zij brachten een bezoek aan Haarlem en het Teyler museum. Aan het enthousiasme te proeven was ook dit onderdeel van het programma een uiterst geslaagd initiatief.
Tekst en foto's: Marinus Rijkers.
Foto van het damesprogramma: Mariëlla Zoontjes.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart