Koffie & Klets met Barbecue, Regio Zuid-Oost


Helma Verdonschot en Eric Derks van de Ven, gastvrouw en gastheer van deze regiobijeenkomst.

In de week voorafgaande aan zondag 10 juli 2011 is door een aantal leden van regio Zuid-Oost veelvuldig naar de weersverwachting gekeken. In de voorbije twee jaren werden de beide regio Zuid-Oost barbecues “verrast” door overvloedige regenval en lage temperaturen. Voor dit jaar was de temperatuursverwachting zo’n 22 graden, maar er zouden weer diverse regenbuien vallen. Onder het motto ”ieder krijgt wat-ie waard is” bleek op zondag 10 juli, dat weergoden ons welgezind waren, en het is de hele dag prachtig weer. Warm in de zon en aangenaam in de schaduw.

Zo langzamerhand kunnen we zeggen dat de verzorging door Helma en Eric “als gewoonlijk” was, dat wil zeggen: meer dan voortreffelijk. Het boerenerf was -vergeleken met vorig jaar- weer een aantal fases verder ontwikkeld. Helma en Eric hadden in het afgelopen jaar weer een aantal nieuwe consumptieve creaties verzonnen, waar de aanwezigen letterlijk hun vingers bij mochten aflikken.

Op de uitnodiging stond aangegeven, dat de tijd van binnenkomst tussen twaalf en één uur was, maar toen ik om kwart over elf arriveerde, zat al een tiental mensen op de keurig verzorgde terrassen. Voor de hele dag hadden zich 80 mensen aangemeld, en naar vaste gewoonte binnen regio Zuid-Oost kwamen er onaangekondigd nog een stuk of tien bij.

Dankzij het schitterende weer konden we gebruik maken van het afdak, de partytent en de tuin en toen ongeveer iedereen binnen was, vroeg ik mij af of iedereen wel gekomen was. Een telling leerde dat er zelfs meer mensen waren, dan verwacht, en ik verbaasde mij er over, dat we nu zoveel ruimte hadden.

Tegen één uur waren de meeste leden wel aanwezig en uiteraard werd uitbundig gekeken naar de auto’s: 35 Rolls-Royces en Bentleys, 2 Triumphs en een Lincoln Towncar. In een economisch lastige tijd (zegt men) waren er toch weer enkele nieuwe auto’s te tonen en ook de al bekende kunstwerken waren schitterend opgepoetst. Kortom er was voldoende “interessant blik” te bewonderen.

Inmiddels was koffie met gebak wel ongeveer verdwenen en de soep met broodjes kwam in de keuken op tafel. Ieder kon naar wens de trek verwerken. Tegen twee uur arriveerden Marieta voor de kleur-workshop en Diny en Marion voor de sieraden-workshop om hun ruimtes in gereedheid te brengen.
De workshops kregen aandacht van de dames die zich hadden opgegeven, en ter plaatse kwamen er nog enkele geïnteresseerden bij. Soms met de tong tussen de tanden, werd intensief gekraald ...... en gesjaald ...

... en was er volop gelegenheid voor man's talk.

Er was voldoende ruimte en gelegenheid om met elkaar te kletsen, en -zoals één van de aanwezigen vaststelde- bij welke groep je ook aansloot, overal werd je met open armen ontvangen.

Tegen vijf uur startten chef-kok René met assistentie van Boudwijn de barbecue en samen met de salades, sausen en stokbroden was er voor iedereen weer voldoende te eten. De vader en zus van Geert Zetsen zorgden voor accordeonmuziek, en Wietze improviseerde er tussendoor lustig op los met de saxofoon. Onbekend talent in onze gelederen. Omstreeks zeven uur was het meeste eten op de bedoelde bestemming aangekomen.

Via een bijdrage van de aanwezigen, waren herinneringen voor Helma en Eric aangeschaft, die dit keer niets met auto’s te maken hadden. De publieksprijs voor de beste barbecue van 3 opeenvolgende jaren, met twee prosecco-glazen met ingegraveerde naam, en voor gastvrouw en gastheer elk twee flessen wijn werden zeer gewaardeerd.

Het weer bleef mooi, de temperatuur uitstekend en zo langzamerhand trokken de bezoekers weer huiswaarts. Een geweldige dag, een schitterende bijeenkomst. Voortreffelijk verzorgd door Helma en Eric, met assistentie van enkele leden die -ogenschijnlijk op de achtergrond- mee hielpen om het allemaal prima te laten verlopen. Jammer voor de horeca, maar deze dag kon niet beter.


Tekst: Rob van den Beld
Foto's: Wietze Bakker, Rob van den Beld, Annemieke Dekkers, Frans Janssen, Marinus Rijkers.


Velen hebben eraan bijgedragen om deze dag tot een succes te maken. Behalve Helma en Eric (onderste foto) ook een speciaal woord van dank aan Annemieke Dekkers en regiocoördinator Rob van den Beld. (MR)
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart