We mochten weer.


Koffie & Klets regio Noord-Oost 13 juni 2021

 
Op 13 juni 2021 kon in regio Noord-Oost eindelijk weer een regionale koffie & kletsbijeenkomst gehouden worden.
De leden van regio Noord-Oost en enkele sympathisanten druppelen vanaf half twaalf binnen bij Restaurant / Steakhouse “De Ranch”, even buiten de bebouwde kom van Veendam.
Een mooie plek met veel ruimte er om heen, zodat de anderhalve meter regel geen enkel probleem oplevert. Er zijn tafels met steeds 4 stoelen op gepaste afstand van elkaar op het ruime terras neergezet, en omdat het inmiddels al tamelijk warm is geworden, zit iedereen buiten. Het belooft een mooi-weer-dag te worden.
Om half twee is ieder gearriveerd, 49 mensen totaal, een mooie groep ondanks 6 afzeggingen.
Wobbo heet iedereen welkom en gedenkt de aan corona overleden Edgar Buter met een korte stilte. Dan is het tijd om de auto’s te starten voor een mooie rit door het Drentse landschap. We rijden over landweggetjes, soms niet breder dan een Rolls-Royce of Bentley, door landerijen en door bosrijk gebied. Waarom naar zuid-Europa met vakantie, als in Drenthe zoveel moois te zien is. Leuke dorpjes, mooie boerderijen, aantrekkelijke landhuizen, soms langs de afwateringskanalen, en dan weer tussen de natuurgebieden door. Op de Brink midden in Westdorp, naast het in 2002 gebouwde hunebed wordt gepauzeerd voor een versnapering en een blikje fris. Alle auto’s passen precies op het grasveld van de Brink mooi in de schaduw, want het is lekker warm geworden. Ideaal weer voor de cabrio-rijders. Na een half uurtje rijden we verder en komen uiteindelijk aan op een particulier grasveld bij een boerderij in Gees. Daar staan zo’n 50 stoelen met tafels opgesteld, mooi in de schaduw en een “catering-car” dient als uitgifte punt voor -naar keuze- groenten- of tomatensoep en een zak met twee “aangeklede” broodjes. We kunnen al etend verder met de klets en tegen half zes vertrekken de clubleden huiswaarts. Dank aan Wobbo en Alma, broer Hopman, diens dochter en vriend voor de voortreffelijke organisatie, en de smaakvolle verzorging van onze inwendige mens.
Een mooie na-corona-ervaring. We kijken alweer uit naar de volgende bijeenkomst op 15 augustus 2021.
 
Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Annemieke Dekkers en Rob van den Beld
Opmerking webmaster: na de foto's vindt u nog een verslag van RTV Drenthe.RTV Drenthe was erbij. Klik hier voor een impressie.Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart