Picknick en toertocht op 29 augustus 2021
 
De jaarlijkse picknick werd gestart bij Beeld en Geluid bij het media park in Hilversum. Er hadden zich veel leden opgegeven en daarvoor was het nodig om parkeermaatregels in te stellen. De leden die de parkeergarage inreden, werden op een zeer eigen manier begeleid door een gemotoriseerde Teun Prins. De uitrit werd vergemakkelijkt, doordat Wietze Bakker reeds de uitrijbiljetten in de automaat stopte wanneer een auto de slagboom naderde.
Doordat er veel meer personen hadden ingeschreven dan Beeld en Geluid voorzien had qua  corona proof opstelling van de tafeltjes, moest de organisatie voor het eerst een QR check uitvoeren. Leden die daar niet aan konden voldoen, werd de gelegenheid geboden om ofwel om het gebouw heen te lopen en op het terras hun koffie of thee met een gebakje te nuttigen, of om rechtstreeks de tocht naar Doorn te starten.
De rit, weer door Ria en Frans Janssen uitgezet, leidde door Laren en Blaricum en via Eemnes, Soestdijk en Den Dolder verder naar Jachthuis Beukenrode in Doorn.
De leden die de tocht hadden gereden, waren zeer enthousiast over een rijk en groen stuk van het Gooi. Bij het Jachthuis Beukenrode hadden we de beschikking over een groot grasveld, de organisatie had bedacht om een ruimte van 5 meter vrij te laten tussen de geparkeerde auto’s en de bosrand. De weergoden hadden we niet op onze hand, het regende bijna de hele middag. Door de regen ontstond er een gezellige sfeer van verbroedering. De meeste leden lieten zich niet uit het veld slaan en zochten naar alternatieven om de regen het hoofd te bieden. Naast de partytenten zag men ook mensen die de kofferbak hadden ingericht als picknickplaats en de openstaande achterklep diende als paraplu. De goede sfeer werd opgeluisterd door een dixielandband, die al lopend over het terrein hun leuke en vrolijke muziek speelde.
Ondanks de regen reden de leden toch met een tevreden gevoel huiswaarts.
 
Verslag: Jan Jeurissen.
Foto’s: Wietze Bakker, Annemieke Dekkers, Frans Janssen en Robert Kalkman.


Aansluitend nog een linkje naar een door één van onze leden gemaakt filmpje: klik hier.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart