Lenterit, Zaltbommel, Dordrecht

Stoelen op maat
De weergoden waren ons gunstig gezind: na twee weken onafgebroken regen werden we getrakteerd op een droge dag met heerlijk wat zon tussen de wolken door. De clubleden kwamen dan ook in grote getalen, goedgemutst op de lenterit af.

De dag begon bij het Zaltbommelse bedrijf Savas Quality Seating (te vinden op savas.com of op chauffeursstoelen.nl). Directeur Frans-Jozef van Seumeren toonde trots zijn bedrijf en hield een overtuigende uiteenzetting over de zorg die zijn bedrijf aan de zitpositie van de automobilist besteedt. Hele reeksen stoelen in alle soorten, modellen, kleuren, maten en materialen worden op maat voor de nieuwe eigenaar vorm gegeven. Het bedrijf maakt niet alleen stoelen op maat, het investeert ook voortdurend in nieuwe ideeën en blijft innoveren. We werden bijzonder gastvrij ontvangen en kijken met plezier terug op dit sfeervolle en interessante startpunt.

Geen regen, wel water
Het tweede onderdeel van de dag was een touristische tocht van Savas naar Dordrecht. Met veel zorg had clublid Arie Klein een route uitgestippeld die ons aan de noordzijde van achtereenvolgens de Maas, de Waal en de Merwede naar Dordrecht voerde. Het was heerlijk rustig slingeren over de dijkweggetjes, onderwijl genietend van bijzondere uitzichten, fraaie gebouwen en pittoreske dorpjes. Het tempo bleef lekker laag en de auto's bleven in slierten dicht bijeen. Het past om de uitzetters van deze route een compliment te maken voor de zorg die werd besteed aan de route-beschrijving. Duidelijke aanwijzingen, afstanden in kilometer- en in mijlaanduidingen en als klap op de vuurpijl kaartfragmenten in kleur met de ingetekende route. Kan het nog duidelijker? De hele sliert aan voertuigen reed dan ook ontspannen en flanerend naar Dordrecht.
Het bestuur droeg haar steentje bij aan de feestvreugde. Halverwege de rit hadden ze een stand opgebouwd en deelden ze heerlijke crackers en fruitdranken uit. Ze hadden hun plekkie zodanig uitgezocht dat tijdens het momentje filerijden er aan de rechterzijde fantastisch zicht was op het voormalige fort Vuren en aan de linkerzijde op slot Loevestein. En dat dus gezien vanuit een Rolls-Royce of Bentley, in een rij soortgenoten tussen het verse lentegroen...

Promotietocht door Dordrecht
Hoeveel mensen zouden er wel eens van dromen om in één lange rij met Rolls-Royces en Bentleys door een drukke stad te touren, daarbij begeleid door een ware horde aan politieagenten die alle kruispunten vrij hielden. Dat dus, werd werkelijkheid in Dordrecht. Was ik aanvankelijk nog in de waan dat we van A naar B zouden worden begeleid door de politie, tijdens de rit werd me al snel duidelijk dat het om een promotietour ging die ons door de oude binnenstad en dwars door het winkelend publiek zou leiden. De verkeerspolitie had er ook zin in. Met wel 12 motoren zwermden ze om ons heen en hielden kruising na kruising vrij van onoplettend dwarsverkeer. Wat een belang-stelling. En ook: wat feilloos georganiseerd wederom. Met dank aan de dames en heren van de politie Zuid-Holland-Zuid.

Schotland festival
De Dordse rondrit eindigde op een gemeentelijke parkeerplaats op het industrieterrein net buiten Dordrecht. Daar stond een bus gereed om de clubleden te vervoeren naar het Schotland festival 2006. Dit festival was het decor voor een heerlijke picknicklunch die ons was aangeboden door de heer Frans van der Geest.

Dankwoord
De dag was weer helemaal top. Een unieke beleving met unieke auto's. De volgende personen en bedrijven leverden een zeer gewaardeerde bijdrage aan deze dag.
- De heer Frans-Jozef van Seumeren, directeur van SAVAS Seating BV te Zaltbommel, voor de fantastische en gastvrije ontvangst.
- Clublid Arie Klein voor het uitzetten van de prachtige rit.
- De heer Bas Brunt, directeur van Barilla Wasa Benelux BV, voor de heerlijke sandwiches onderweg.
- De heer Jan Beltman, directeur van Innocent Drinks Benelux, voor de daarbij verstrekte drankjes.
- Het verstrekken van deze versnaperingen gebeurde met medewerking van Arja en Hans Loor en Jenny, Jan en Erik Wagemaker. Hen treft verder bijzondere dank voor het vele werk achter de schermen.
- Mevrouw Wilma de Prie van de gemeente Dordrecht en de heer Maurice Persijn van de politie Zuid-Holland-Zuid en de vele verkeersbegeleiders en politieagenten voor de unieke tocht door Dordrecht.
- De gemeente Dordrecht voor het busvervoer van en naar het evenemententerrein "Hollandse Biesbosch".
- De heer Frans van der Geest van het Schotland Festival 2006 voor de heerlijke picknicklunch.

Tractatie
Ik sluit af met een tractatie aan mooie foto's, zoals gebruikelijk bij elkaar geklikt door clublid Ad van der Aa.

Marinus Rijkers. 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart