Verslag van de K&K regio Noord-West te Wognum

 
 
Enthousiast keken we uit naar 22 mei; onze eerste Koffie&Klets van het seizoen 2016.
De ontmoeting was in restaurant 't Raethuys te Wognum.


Met 29 personen genoten we in de eerste plaats van elkaar en van ons kopje koffie/thee en een heerlijk gebakje.
Alhoewel de weersvoorspellingen zeer slecht waren, was de opkomst met 11 Rolls-Royces & Bentley’s hartverwarmend.
Na de k&k vertrokken we richting Medemblik naar het stoommachinemuseum.De weersomstandigheden waren goed: het was droog en we werden zelfs verrast met wat zonneschijn zodat we door de Noord- Hollandse dorpjes konden rijden en genieten van de imposante boerderijen en prachtige landerijen. Aangekomen bij het stoommachinemuseum werden we gastvrij ontvangen door onze gids Kees.
Tijdens de koffie/thee werd er gestart met een informatiefilm over de geschiedenis van de stoommachine en het droogmalen van de polders. Wist u dat de stoommachine al in het jaar 1712 is uitgevonden!Na de informatiefilm en introductie werden we rondgeleid door het buiten-gebeuren en in het stoommachine-gebouw.
Het was indrukwekkend om de verzameling van de stoommachines te zien en hoe de machines worden gepoetst en onderhouden door de vele vrijwilligers.
Onze gids heeft ons op voortreffelijke wijze en zo nu en dan op humoristische wijze rondgeleid door het museum. Het was heel plezierig.Tijdens de terugreis naar Wognum was het inmiddels gaan regenen.
Gezellig zaten we weer met elkaar in 't Raethuys waar we de dag afsloten met een heerlijk diner.

 
Verslag: Gerard Kruk
Foto’s: Joël

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart