Picknickbijeenkomst, landelijk, Eindhoven

 
 
Op zondag 25 augustus 2013 stonden de weergoden redelijk aan onze kant, er zou een buitje kunnen vallen in het Brabantse land, op de zondag waarop De Mascotte haar jaarlijkse picknick had gepland. Vol goede moed togen maar liefst 81 auto's met 182 leden c.q. partners c.q. introducés al vroeg naar Eindhoven waar op de plaats van samenkomst, bij de Rolls-Royce dealer Cito Motors, vanaf 10.30 uur de koffie werd geserveerd. Prima koffie met een zoet gebakje voorzien van het RR-logo bracht de stemming bij de leden er al goed in. Een enkeling (waaronder uw auteur) liep eerst bij de buren binnen (dezelfde naam, maar dan voor BMW en Mini), maar trof nogal veel onbekende mensen (zoveel nieuwe leden??) aan…
 
Onze voorzitter Wouter Schuurmans heette een ieder van harte welkom in de mooie showroom van Cito Motors, waarna de directeur van het bedrijf, Marissa van Laarhoven, het woord overnam. Zij verwelkomde iedereen en gaf in het kort uitleg over het bedrijf Cito Motors en de bijbehorende mogelijkheden. Voor geïnteresseerden was er nog de mogelijkheid om de werkplaats te bezoeken, waar volop gebruik van gemaakt werd. Keurig volgens het tijdschema startte vervolgens de rondrit door het mooie Brabantse land. Uiteindelijk zou de rondrit eindigen in de Eindhovense Genneper Parken, alwaar op de 400 meter lange ijsbaan gepicknicked zou worden. Een aparte locatie, op dit moment geen ijsbaan maar degelijk beton, waarvan het binnenterrein in de vorm van een grasveld de mogelijkheid bood om te picknicken.
 


Ook de jeugd had zo zijn voorkeur...


Ook de jeugd had zo zijn voorkeur...


 
De rit door het Brabantse land was een opsomming van mooie boerendorpjes die rust uitstraalden, hier en daar omgeven door landelijke luchten… Onze bolides konden rustig met een gangetje van 50-kilometer per uur de wegen slechten, heerlijk eens niet over de snelwegen te moeten jakkeren.
 


Het picknickveld was prima om alle voertuigen te herbergen die de picknickers bij zich hadden. Iedereen wist ieder een picknickplek te verwerven, inclusief enkele party-tenten, het was één groot geheel van smerende, prikkende, bakkende, drinkende en lachende mensen. Onze voorzitter had aangekondigd zelf geen voorzieningen mee te hebben genomen maar overal iets mee te komen ‘picken’. Of hij deze middag weinig honger had weet ik niet, want we bleven met veel te veel lekkere dingen in onze manden zitten…
  
De gezelligheid werd opgevoerd door de poptroubadour Arnoud Kas die een eigen repertoire ten gehore bracht, maar ook openstond voor verzoeknummers.
Naast deze muzikale omlijsting waren diverse stands aanwezig, waar de leden even wat afleiding konden vinden naast het tafelen.
 
Gelukkig hadden we deze dag redelijk goed weer, weliswaar enkele buien, maar dat mocht de pret niet drukken. Al bij al een prima geslaagde dag, leuke locatie (toch wel verrassend), goed georganiseerd met dank aan Ria en Frans Janssen voor alle energie en vasthoudendheid die tot dit fraaie evenement hebben geleid.
Hierbij moet u even niet vergeten dat Ria en Frans 3 dagen eerder teruggekeerd waren uit Bad Ischl en er toch in geslaagd zijn ons een mooie rit door het Brabantse land voor te schotelen, inclusief route proefrijden, zonder blokkades in de vele dorpjes !

Foto’s: Annemieke Dekkers en Marinus Rijkers
Verslag: Marius Krijgsman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart