Algemene Ledenvergadering, Volendam

Ontvangst
Hoewel vorig jaar al in het vooruitzicht was gesteld dat de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) in 2010 op een andere lokatie zou worden gehouden dan de afgelopen jaren, waren er allerlei praktische redenen om ook weer in 2010 neer te strijken bij Hotel Spaander in Volendam. Natuurlijk moeten we ervoor zorgen dat voor een ALV niet altijd dezelfde mensen ver moeten reizen, maar als we daar niet naar zouden hoeven te kijken, is het bij deze lokatie toch altijd wel verdraaid lekker toeven. En ook dit jaar weer was het bij hotel Spaander (foto) magnifiek in orde, in alle opzichten.Dit jaar zullen veel leden getwijfeld hebben of ze de tocht naar Volendam wel wilden maken. De avond tevoren had het in grote delen van het land flink gesneeuwd en werd de drempel om naar Volendam af te reizen voor velen alleen maar groter. Degenen die al op zaterdag naar Volendam waren gegaan om het zaterdagprogramma bij te wonen kregen dubbel gelijk: een magnifiek zaterdagprogramma en geen gedoe op zondag na de nachtelijke sneeuwval. Op de ALV zelf echter was de opkomst nog steeds erg goed, maar toch duidelijk lager dan de vorige jaren. Aan de prettige sfeer lag dat beslist niet. Dat moet dus aan het weer hebben gelegen...
Overigens leidde het winterse weer wel tot prachtige plaatjes, zoals van deze Silver Cloud met op de achtergrond het bevroren en besneeuwde IJsselmeer.Een ALV is van nature niet echt een spectaculair evenement. Zeker niet als de vereniging lekker loopt en er een geroutineerd bestuur zit. En daar hebben we mee te maken. Er hing een relaxte, zelfs wat familiaire sfeer en er ontstond geen moment van vuurwerk. Nu werkte de veel te hoge temperatuur dat ook niet echt in de hand, maar de vereniging draait gewoon super en er is dus geen aanleiding voor trammelant of stevige kritiek.

De leden verzamelden zich (minder stipt dan voorgaande jaren) rond 11.00 uur in de inmiddels bekende vergaderzaal (foto's hierboven). Voorzitter, secretaris, penningmeester, kascommissie, evenementencommissie, allemaal kregen ze het woord en konden overwegend successen en positieve zaken melden.Achter de bestuurstafel zaten van links naar rechts (zie hierboven) Mariëlla Zoontjes, Ferdie van Eenennaam, penningmeester Hans Loor, voorzitter Wouter Schuurmans (ook foto hieronder), secretaris Jan A. Wagemaker, Ria Janssen-Hilhorst en Teun Prins.Namens de kascommissie voerde dit jaar Willem Grit het woord (foto onder).De vereniging feliciteerde het nieuwe bestuurslid Ria Janssen-Hilhorst met haar benoeming als bestuurslid en met de toedeling van de regio-portefeuille.De vereniging heeft een clubdas laten ontwerpen. De secretaris, Jan A. Wagemaker, toonde het ontwerp. Het logo is zowel op de voorzijde als de achterzijde aanwezig.Net zoals in 2008 was er ook dit jaar (Kerst 2009) weer een prijsvraag geplaats in het clubblad. De drie beste oplossingen kregen een prijs toegekend. Op de foto dhr Ben Houpst die als enige de prijsvraag foutloos wist op te lossen en de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.Rob Wilde heeft in de loop der jaren een indrukwekkende hoeveelheid naslag verzameld en bijeen gebracht op DVD's. Het gaat om Workshop manuals, Part Lists, handboeken, sales manuals en nog vele documenten meer. Met de vereniging is overeen gekomen dat hij al het materiaal beschikbaar stelt aan de leden. Aan het eind van de vergadering droeg hij het pakket DVD's officieel over aan het bestuur.Terwijl de overwegend mannelijke clubleden zaten te vergaderen in hotel Spaander, woonden de dames elders in Volendam een ladiesprogramma bij bij Biesterveld diamantairs in Volendam.Zoals gebruikelijk op de ALV werd na afloop van de vergadering een nieuwjaarsdronk uitgebracht, voorafgegaan door enkele luchtige en moraliserend opmerkingen van de voorzitter. Vervolgens kon iedereen deelnemen aan een voortreffelijk buffet, met zorg en toewijding geserveerd door Hotel Spaander uit Volendam.Tijdens het diner was er ook gelegenheid om een bezoek te brengen aan de diverse stands die in de zalen waren ingericht.

De clubwinkel wordt sinds kort beheerd door Alwin Scholte (rechts op de foto hieronder).Als gevolg van het winterse weer kwamen minder clubleden dan anders met hun Rolls-Royce of Bentley naar Volendam. Begrijpelijk maar natuurlijk wel jammer. De parkeerplaats bood dus volop ruimte dit jaar en naar exemplaren van onze hobbymerken was het wel een beetje zoeken. Maar toch hebben enkele leden hun trots van stal gehaald en over de besneeuwde wegen gemanoeuvreerd. En zo bood de parkeerplaats toch nog enkele fraaie plaatjes.


Tekst: Marinus Rijkers
Foto's: Bim Schuurmans, Frans Janssen, Marinus Rijkers
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart