Verslag van de “Koffie en Klets” bijeenkomst, regio NW, zondag 6 augustus jl.


Vandaag alweer de 3e “Koffie en Klets” dit jaar van de regio NW.
Dit keer een wel heel bijzondere plek om de middag te starten met het bekende kopje koffie of thee met wat lekkers. We startten onze bijeenkomst bij “Klein Kremlin”, gemeente Winkel/Noord Holland. Als wij met onze Silver Shadow een toertochtje maakten, reden wij ook regelmatig over de Oude Provinciale Weg. Vanaf deze weg zag je in de verte bij het dorp Winkel een paar vreemd gevormde torentjes boven de bomen uitsteken.

Onze nieuwsgierigheid werd steeds meer geprikkeld. Wat voor gebouw was dat? Dus een keer er op af. We wisten niet wat we zagen: “Klein Kremlin”! Fantasie architectuur tussen de Noord-Hollandse weilanden. Even de kasteelachtige toegangspoort door en je bent in een andere wereld. Ger Leegwater (1945) brengt zijn fantasie tot leven. Vanaf zijn veertigste begon Ger met de bouw van een follypark van één hectare in zijn achtertuin. Met antieke bouwmaterialen vormt Ger bijzondere bouwwerken, geïnspireerd door de Italiaanse en Russische Barok. Het hoogste bouwwerk is 10 meter (dat met de torentjes dus). Bij Ger moet alles groot zijn, zo ook de beelden, die een plaats hebben gekregen in en om de bouwwerken. Ger heeft veel gelezen over de verschillende bouwstijlen en kunststromingen en zo veel kennis opgedaan, die hij graag deelt met de bezoekers aan “Klein Kremlin”.
Dit leek ons DE plek om de 3e “Koffie en Klets” van dit jaar te beginnen.
Met de eigenaren, het echtpaar Mientje en Ger Leegwater, even “om de tafel” gezeten en alles was geregeld. Koffie/thee met Russische koeken en een rondleiding verzorgd door Ger over het park.
Het was prachtig weer, dus optimaal voor een rondleiding. Vol enthousiasme gingen wij met Ger van gebouw tot gebouw. Ger wist ons 1,5 uur te boeien met zijn humorvolle uitleg. Door het enthousiasme van Ger tijdens de rondleiding, dreigde ons verdere programma in tijdnood te geraken en moesten wij helaas afscheid nemen van “Klein Kremlin”. Wat een bijzonder begin van deze dag en wat een bijzondere man die Ger.

Mientje en Ger, heel hartelijk dank voor jullie gastvrijheid!
Na ons bezoek aan “Klein Kremlin” stond er een toertocht op het programma van zo’n 40 km door ons mooie weidse Noord-Holland. We deden dorpen aan als Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek, Wadway, Wognum, Midwoud, Oostwoud en Opperdoes (van de bekende “Opperdoeser Ronde” aardappels). Gezien onderweg op een voorraadschuur: “Power To The Pieper”!” Vervolgens arriveerden wij in Medemblik en daarna in Onderdijk. Nog even een stukje langs het IJsselmeer om daarna aan te komen op onze eindbestemming, restaurant “Gewoon Lekker”, gemeente Wervershoof.Het management van dit restaurant had zelfs parkeerplaatsen voor ons gereserveerd en wel zo dat wij tijdens het diner onze bolides niet uit het oog hoefden te verliezen. Het restaurant hanteert een toch wel bijzonder concept: voor de vaste prijs van € 23,50 kan er onbeperkt gegeten worden met een keuze uit ruim 30 culinaire hoogstandjes, ook vegetarisch en geen tijdslimiet, exclusief drankjes en desserts. We arriveerden rond 16.15 uur en hebben eerst even lekker “geborreld” buiten aan het water, om vervolgens binnen te dineren. Dat de sfeer in het restaurant en de kwaliteit van het aangebodene in de smaak viel, blijkt wel uit het feit dat we pas rond de klok van 20.30 uur om de rekening vroegen.

Ook hier een woord van dank en wel aan Ashley, de bedrijfsleidster van restaurant “Gewoon Lekker” en haar staf: heel hartelijk bedankt allen en wat hebben jullie voor ons “gerend”!
Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers aan het eind van deze mooie dag, mogen wij concluderen dat een ieder met een voldaan (en “vol”) gevoel huiswaarts is gekeerd.

Op naar de laatste “Koffie en Klets”, regio NW, op zondag 10 september as.


Verslag: Hans en Joël
Foto's: Joël en Pascal.
 


Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart