Regio Zuid-Oost, Berg en Terblijt

Verslag van het meerdaagse evenement van de Regio Zuid Oost van 10 tot 13 september 2010 in Berg en Terblijt.

Rondom de Koffie & Kletsbijeenkomst van 12 september 2010 heeft de regio-commissie van Zuid-Oost samen met Pieter Buis Sommer een meerdaagse bijeenkomst georganiseerd in hotel Holland, dat voor deze gelegenheid helemaal was afgehuurd. 42 Mascotteleden, 20 dames en 22 heren bezetten alle kamers van het hotel in Berg en Terblijt, in Zuid-Limburg. Via Mascotte-lid Jo Janssen waren voor de vrijdag een twintigtal leden opgetrommeld om met hun Rolls-Royce of Bentley mee te werken aan de fundraising-dag voor een Oog-ziekenhuis in Nepal dat door de Rotary is geadopteerd. Voor die mensen was het ?feestweekend? dus een dag langer. Pas om half elf ´s avonds kwamen we in het hotel aan, en tot onze verbazing waren vrijwel alle overige weekenders al naar bed. Daarom niet getreurd en op het terras van het hotel werd de kennismaking verder voortgezet.De volgende morgen aan het ontbijt was volop gelegenheid om met weer andere mensen kennis te maken. In tegenstelling tot de dag ervoor was het schitterend en zonnig weer. Omstreeks 10 uur vertrokken we voor een rit van 2 x 80 km door een klein stukje van Zuid-Limburg, en door Franstalig België, naar Clermont. Dit plaatsje is volgens een aanduiding bij de stadspoort het mooiste plaatsje van Wallonië. Clublid Marleen Dinjens kon als volleerd gids enkele bijzonderheden vertellen. De plaatselijke caféhouder kwam bij het zien van zoveel bezoek op het idee om zijn terras voor ons open te stellen en alweer was er gelegenheid om contact met anderen te maken.Na een uurtje trokken we verder, via een route door mooi landschap en leuke dorpjes naar het historisch centrum van Limbourg. De tijd leek er stilgestaan te hebben, oude huizen en rondom stadswallen en resten van het oude kasteel. Ook hier weer tijd voor koffie en gebak.


Tegen de geplande lunchtijd vertrokken we via Duits sprekend België naar een voorstadje van Monschau, waar de lunch gebruikt werd, en waar weer volop gekletst werd. Helaas konden we de geplande tocht door Monschau niet uitvoeren omdat de kermis ter plaatse alle wegen afsloot. Via een aardige route voerde de weg weer terug naar Berg en Terblijt, met onderweg diverse mogelijkheden voor uitzicht, testen van rijvaardigheid (er waren zelfs haarspeldbochten) en terras-zitten. Tegen zes uur kwamen de eerste auto?s weer bij het hotel terug en de laatste tegen acht uur. Het terras in de zon werd ten volle benut.Het diner nam een belangrijk deel van de avond in beslag en er was weer de mogelijkheid om met andere Mascotteleden kennis te maken, of om de kennismaking te verdiepen. Wat maken 42 etende mensen een lawaai, zeg. Er kwamen zelfs passanten op af.Naar bed op een redelijk tijdstip en de volgende morgen zelfs een beetje uitslapen. Helaas was het na het ontbijt wat regenachtig. Enkele leden kozen voor sight-seeing in Maastricht, anderen bezochten de beeldentuin en de here-boerenvilla vlak bij het hotel. Tegen een uur of twee kwam nog een tiental leden uit de regio Zuid-Oost op de Koffie&Klets af, waarvoor de kok van het hotel home-made gebak had gemaakt.


Omstreeks zes uur startte het diner waarvoor nog 24 leden bleven. Tegen tien uur zijn de meeste mensen huiswaarts getrokken. Negen mensen bleven ook de nacht van zondag op maandag in het hotel overnachten ...


... en vertrokken na het ontbijt omstreeks tien uur, om nog van het inmiddels weer mooie weer en de Limburgse omgeving te genieten. Een heerlijk weekend, waarin volop genoten is, en waarin met nieuwe leden kennis gemaakt is, en waarbij de oppervlakkige kennis van sommige andere leden behoorlijk verdiept is. De Mascotte wordt inderdaad steeds meer een club van vrienden.


Tekst: Rob van den Beld
Foto's: Rob van den Beld, Frits van der Wal.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart