Koffie & Klets regio Noordoost 12 juli 2020

 
Dankzij het c-woord is de tweede Koffie & Kletsbijeenkomst die voor 4 april 2020 gepland was, afgelast. Gelukkig is het sinds kort (voorlopig) weer mogelijk om club bijeenkomsten te organiseren.  Eind juni is de uitnodiging voor de nieuwe tweede Koffie& Kletsbijeenkomst van regio Noordoost verzonden en deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 12 juli 2020 op het terrein van hotel restaurant Ter Linde in Zuidwolde. 




 
Na drie betrekkelijk natte weken, is het zaterdagmiddag droog geworden en de leden van regio-commissie Noordoost met hun partners komen aan in de inmiddels zon overgoten tuin van de plek waar zondag de bijeenkomst plaats vindt. Gert en Diny Visser en Roelof en Elly Gortenmulder hebben net de controle van de uitgezette rit voltooid, die de volgende dag met enkele kleine wijzigingen gereden kan worden. Wobbo en Alma Hopman en Rob van den Beld en Annemieke Dekkers hebben in de door hen gereserveerde kamers de koffers uitgepakt. Omstreeks zeven uur kan op de voorgeschreven afstand gedineerd worden en dat is wel wennen, want we kunnen niet aan tafels bij elkaar zitten. 


 
Na een wandelingetje door de mooie omgeving worden de slaapkamers opgezocht en na een goed nachtrust zitten alle acht aan het ontbijt, dat ook prima verzorgd is. Dan nog een korte “vergadering” om de dag voor te bereiden en om half twaalf meldt de eerste auto zich al aan.
 

 
Daarna druppelt ieder binnen en om half twee zijn allen die zich aangemeld hebben ook aanwezig.
 

 
Wobbo heeft flesjes desinfectie-vloeistof voor elke auto meegenomen en ook nog mondkapjes laten maken. 




 
Dankzij het Mascotte-logo erop zullen dat wel collectors items worden. Het hele terras wordt door de Mascotte-leden in gebruik genomen en dat is geen straf. Mooie tuin, veel gras en bloemperken, met ruime afstand van elkaar, onder grote parasols, want de zon heeft behoorlijk veel kracht. De koffie of thee met gebak smaakt prima en tussendoor worden auto’s bekeken.




 
Wobbo heet iedereen (35 personen) officieel welkom, introduceert 4 nieuwe introducees, meldt degenen die zich afgemeld hebben, en na het maken van een “anonieme” groepsfoto 


 
wordt het vertrek voor de rit aangekondigd voor degenen die daaraan willen meedoen. Een achttal leden geeft de voorkeur aan rust en zon op het terras en de anderen vertrekken om twee uur.















Tegen half vier is ieder weer terug en de klets gaat voort tot vijf uur, als we aan tafel kunnen. Een 7-tal mensen geeft voorkeur aan binnen eten, en de rest dineert op het terras, waar af en toe een wolkje voorbij komt.









Omstreeks zeven uur vertrekken de eerste aanwezigen en iets na acht uur zijn ook de laatste Mascotte-leden vertrokken.

Wobbo, Rob en Alfred Steenwinkel (de landelijke regiocoördinator)


 
komen op maandagavond nog bij elkaar om alvast de agenda voor de rest van het jaar te bepalen en om afspraken voor de bijeenkomsten van 2021 te maken, er van uitgaande dat we dan niet weer met belemmerende maatregelen te maken hebben.
 
Zet voor 2020 alvast de volgende data in uw agenda (uiteraard met het bekende voorbehoud):
23 augustus 2020 regio NO: Barbecue Veendam
25 oktober 2020: British Carparts Day Gorinchem (geen Mascotte-bijeenkomst, wel aanbevolen) 
22 november 2020 K&K regio NO: Emmen en Balkbrug
28-29 november 2020: Oldtimerbeurs Eelde m.m.v. regio NO. Auto’s van clubleden voor op de stand graag aanmelden via regionoordoost@demascotte.nl
 
 
 
Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Annemieke Dekkers.
 
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart