Oldtimerdag 2013 te Alphen aan den Rijn

 

Op zaterdag 14 september 2013 is de jaarlijkse Oldtimerdag te Alphen aan den Rijn gehouden. Dit betekende vroeg op, om 6.00 uur in de morgen. Het regende, niet leuk want we verwachtten 259 deelnemende voertuigen uit Engeland, Duitsland en België, zelfs een deelnemer uit Polen. Tenslotte zijn er, mede door de slechtweer voorspelling, 198 deelnemers die toch het slechte weer hadden getrotseerd en gekomen waren. Zoals algemeen bekend is Alphen aan den Rijn in tweeën gesplitst door de Rijn die door Alphen stroomt. Dat betekende voor het evenement een gedeelte aan de lage kant en een gedeelte aan de hoge kant.
‘s Morgens om 7.00 uur kon men zich al inschrijven in het theater Castellum en kreeg het jaarlijks terugkerend kopje koffie en het bijbehorende plakje cake, tevens werden het Rally schild en het lunch pakket uitgereikt.
Om 8.30 uur vertrok de eerste groep tractoren en klein-mobielen voor een korte rondrit door het centrum, om vervolgens hun plaats in te nemen in de Hooftstraat van Alphen aan den Rijn.
Er waren 4 groepen waarvoor een langere rondrit in en om Alphen aan den Rijn uitgezet was onder begeleiding van de motorbrigade van de politie samen met enkele vrijwilligers. De groepen werden verdeeld in het centrum aan zowel de hoge als lage zijde.
Na het voertuig geplaatst te hebben, kon men langs de podiums lopen waar muziek uit de jaren 60/70 werd gespeeld, er waren tevens een aantal kramen met modelauto's, boeken en onderdelen zodat er voor iedereen wel wat bij was. Ook de kinderen werden niet vergeten, want als papa of mama ergens wat wilde gaan bekijken, konden zij de kinderen of laten knutselen bij het idee en of in een draaimolen zetten.
Ondanks het slechte weer waren er toch nog een flink aantal bezoekers gekomen die dit evenement niet wilden missen. Het Thorbecke plein dat binnenkort een opknapbeurt moet ondergaan, hadden we van de gemeente erbij mogen betrekken. Hier hadden we een themaplein van gemaakt met allemaal militaire voertuigen en zelfs een heuse tank zodat die ook tentoongesteld kon worden.
Om 16.30 uur waren de deelnemers naar de tennissporthal vertrokken voor de afterparty en de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en een drankje.
Geen van de deelnemers was met lege handen naar huis gegaan, allen hadden een leuke rugtas met uiteraard het logobord (rallybord) Oldtimerdag Alphen aan den Rijn mee gekregen.


 


De zondag erna was ik al wat gaan opruimen, ik ging vol passie de vlaggen van de Oldtimerdag weghalen uit de Hooftstraat. Ik had de aanhanger achter mijn Renault Megane Cabrio gehangen, kap open gedaan want de zon scheen heerlijk. Dus ik klom in de ladder en ja hoor, daar ging Arjen met ladder en al om. Ik landde op mijn voeten en de ladder landde netjes naast mij, wel even bijkomen van de schrik, ik wilde opstaan en zakte door mijn voet. Ziekenauto erbij, en meneer moest naar het ziekenhuis in Leiderdorp. In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat mijn hiel dermate verbrijzeld was dat ik naar het Bleuland ziekenhuis in Gouda moest. Na een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht te hebben, werd ik ontslagen. Dit betekende dus enkele weken gips en een rolstoel.
Nu even gas terugnemen tot we weer genezen zijn en dan op naar de komende 32e editie van de Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.
 
 
Verslag en foto’s: Arjen Camfferman, voorzitter straatcoördinatie Stichting Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart