Algemene Ledenvergadering, Garderen

Van deze bijeenkomst is een fotoreportage gemaakt door HG Media BV. Klik hier om deze te bekijken.

HG Media BV heeft die dagen ook een filmreportage gemaakt. Deze is hieronder te vinden. Klik midden op de foto hieronder om de film te starten. De film duurt 6 minuten en 57 seconden.
Vergeet niet uw geluidsboxen aan te zetten!


Dit jaar streek de Mascotte voor haar traditionele Algemene Ledenvergadering neer in het Bilderberg hotel in Garderen. Het bleek een uitstekende lokatie te zijn, met een goede parkeerruimte, goede hotelkamers, een goede vergaderruimte, een goede maaltijd, enzovoort. Het ontbrak de aanwezigen aan niets. En het lag nog eens lekker centraal in Nederland ook nog.
Al op zaterdag konden de leden een voorproefje nemen. Menig lid kwam daar op af zodat een stoet van maar liefst 20 auto's door het Gelderse landschap meanderde in een goed georganiseerde toertocht.
Maar de ALV zelf was op zondag. Zoals gebruikelijk werden meer dan 300 mensen verwacht, verdeeld over leden en hun huisgenoten.
Al op de oprit van het hotel werd het duidelijk: hier was een bijeenkomst van eigenaren van Rolls-Royce en Bentley voertuigen.

Zoals gebruikelijk werd de gezelligheid van de begroeting gelardeerd met koffie en een feestelijk gebakje. Velen zagen elkaar weer na maanden winterstop en hadden vele belevenissen uit te wisselen.

Rond 11.00 uur verzamelden de mannen en enkele echtenotes zich in de vergaderzaal voor het afwerken van de agenda. Leden en vooral echtgenotes die dat niet de ideale besteding van hun zondag vonden, konden zich vermaken met een prachtig stukje variété in een huiselijk café een verdieping hoger.
Achter de bestuurstafel zaten van links naar rechts Ria Janssen-Hilhorst, penningmeester Bennie Wisselink, voorzitter Wouter Schuurmans, secretaris Jan Wagemaker, Teun Prins en Mariëlla Zoontjes.De serieuze betogen over evenementen in 2011 en over de mutaties en maatregelen in het afgelopen financiële jaar werden afgewisseld met humor en kwinkslagen. Betrokkenheid bij de vereniging deed de interruptiemicrofoon regelmatig opgloeien en bij het invullen van de zevende bestuursstoel speelden zelfs vriendschappelijk emoties even parten. Aan het eind van de vergadering werden de prijswinnaars van de Kerstpuzzel, Ben Houpst en Jan Meijer, verblijd met een heuse vlag met hun Rolls-Royce erop afgebeeld.
De vergadering verliep in goede sfeer en kon eerder dan verwacht worden afgesloten. Toen iedereen een plekje had gezocht in de eetzaal, bracht voorzitter Wouter Schuurmans een toast uit op het nieuwe jaar.En vervolgens haastte iedereen zich zo snel mogelijk naar de buffetten om nog vóór alle anderen een bord met gevarieerde warme en koude gerechten te vullen en zich te goed te doen aan een goed verzorgde en gezellige maaltijd.Tijdens de maaltijd was het bij de standhouders even wat rustiger. Tijd dus om er enkele in beeld te brengen.

Zoals gezegd bood het hotel (aan de achterzijde) prima parkeerruimte. Vele leden maakten die dag van het droge weer gebruik om zich te verplaatsen met hun Rolls-Royce of Bentley. Op de parkeerplaats stonden ze gebroederlijk naast elkaar.

De tijd vloog om en nog vóór iedereen het toetje had kunnen verorberen, was het alweer tijd om zich naar de vergaderzaal te spoeden voor de veiling van de clubbibliotheek. Een flinke hoeveelheid workshop manuals, boeken, brochures, tijdschriften, CD's en zelfs kleurenstalen en andere curiosa werden in een eenmalige veiling in 19 kavels ter veiling aangeboden. De stukken waren tevoren op de website ter inzage gegeven en tevens was aangekondigd dat een kwart van de opbrengst ten goede zou komen aan het Rockanje Schoolfonds, een project van mede-initiatiefneemster en clublid Mia van de Wijngaart waarmee een schoolproject in Ghana wordt gesteund.
De opkomst voor de veiling was goed en er werd volop geboden.Wouter heeft duidelijk een roeping gemist. Mede door zijn enthousiasme en aanstekelijke vorm van veilen, werd de veiling een daverend succes. De veiling leverde het fantastische bedrag van bijna 5000 euro op waardoor Mia van de Wijngaart (rechts op de foto hieronder) maar liefst zo'n 1200 euro in het schoolproject kan steken.Kortom, de ALV van 2012 was weer een feest, een gebeurtenis om bij te schrijven op de lijst van successen. Vol variatie, gezelligheid, humor, een mooie zaterdagrit, en een ruimhartige geste aan het goede doel. Clubjaar 2012 is van start gegaan. En hoe!


Tekst en foto's: Marinus Rijkers


Van deze bijeenkomst is een fotoreportage gemaakt door HG Media BV. Klik hier om deze te bekijken.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart