Ladies night

(Tekst en foto's: John Zoontjes)

Op 1 november 2008 werd voor de eerste keer de Ladies_Night_van de Mascotte gehouden. Een mooie gelegenheid om weer eens wat kilometers te maken met de Shadow. Nadat hij gewassen was en de noodzakelijke vloeistofniveaus gecheckt waren en zo nodig bijgevuld, begaven we ons richting de Ernst Sillem hoeve in Lage Vuursche. Een prachtige locatie in een mooie bosrijke omgeving. Vanaf een uur of drie druppelden de eerste mascotteleden de gezellige bar binnen. Na een kopje koffie en een drankje zijn we naar onze kamer gegaan om ons om te kleden voor het galadiner. Wegens asfalteringswerkzaamheden van de toegangsweg was het voor sommige leden een hele toer om het te vinden maar rond vijf uur waren we ongeveer compleet en konden we het champagneglas heffen en luisteren naar het welkomstwoord van de voorzitter. Wouter vertelde dat het idee om een Ladies_Night_te organiseren opkwam omdat de dames zich altijd maar moeten opofferen als wij zo nodig weer eens met onze Rolls-Royce of Bentley bezig willen zijn en dat vandaag de wensen van de dames centraal zouden staan. Kosten noch moeite waren gespaard om er feestelijk uit te zien, de dames waren in het lang en de heren over het algemeen in een smoking.Het diner dansant werd muzikaal omlijst door Mia Musika een dixieland bandje bestaande uit een dame en drie heren die de sterren van de hemel speelden en geen moeite hadden de dansvloer vol te krijgen. Het eten smaakte trouwens voortreffelijk, de Michelin ster was wat ons betreft wel verdiend.
Tussen de gangen door was er tijd ingeruimd voor de bij de dames welbekende dokter Schoemacher die wat vertelde over smeerseltjes en injecties die de veroudering in ieder geval visueel een tijdje kunnen uitstellen. Aan de toeloop te zien nadat hij zijn praatje had beëindigd, had hij wel een gevoelige snaar geraakt. Ook was er nog een verrassing in de vorm van Samiera, een buikdanseres die een sensationele show weggaf compleet met brandende fakkels waardoor een van de aanwezige heren zijn toch al niet al te volle haardos bijna in rook zag opgaan.
Na de verloting van een waardebon t.w.v. € 290,00 voor een compleet verzorgde dag bij de Zwaluwhoeve en de uitreiking van een presentje voor de dames sloot Wouter de avond met een dankwoord waarna een deel van de leden huiswaarts keerden en het grootste deel dat een hotelkamer geboekt had in de bar nog een afzakkertje haalde.
Rond één uur zochten we de hotelkamer op en konden terugzien op een perfect verlopen en beregezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart