De Breukelse Picknick

 
 
Als trefpunt verzamelden zich vanaf half 11 de vele gepoetste limousines zich op het grote parkeerterrein van de Ernst Sillem Hoeve aan de Soestdijkerweg in Den Dolder.
In deze prachtige beboste en lommerrijke omgeving is het alleen al een genot om te kunnen toeren wat voor auto je ook rijdt.
In de entree van de “Hoeve” nou ja, “Hoeve” (what's in a name?) werden de deelnemers verwelkomd door de dames Elly en Eline vanwaar het naar de koffie en voortreffelijk gebak ging.
Aangezien de weersverwachting voor de namiddag regen aankondigde leek het uiteindelijk toch een goed idee om wat eerder naar de picknick locatie af te reizen.
De deelnemers die de route konden scannen met de QR code, maar ook de anderen wisten allen via een fraaie route van zo’n 30 km, die uiteindelijk langs de Vecht in Breukelen eindigde, het landgoed van Stoeterij Zadelhoff te bereiken waar Teun en Wobbo als vanouds de plaatsen aanwezen.
De meestal ervaren picknickers wisten heel snel hun zitmeubilair en versnaperingen voor de dag te halen waardoor het al gauw een gemoedelijke bedoening werd, met nog steeds de zon volop present!
 
Ondanks de latere dreiging van regenwolken bleef men toch lekker doorkeuvelen. Sommigen maakten gebruik van de gelegenheid om de “Stoeterij” nader te bekijken. Er waren fraaie koetsen te bekijken, die worden verhuurd voor bruiloften, begrafenissen en partijen.
De locatie aan de Vecht maar ook het uitzicht vanaf de weide maakte ook deze picknick weer heel bijzonder totdat de regenwolken besloten dat er aan dit relaxte samenzijn maar eens een einde moest komen en opende de sluizen. Het regenwater kwam even met bakken naar beneden waarna het toch weer opklaarde. Een groot aantal auto’s was toen inmiddels verdwenen. Een aantal “diehards” gingen weer voor hun auto zitten om de laatste slokjes en restjes nog te verorberen.
Al bij al een geslaagde Picknick 2023 die voor de 130 deelnemers weer bijgedragen heeft aan de opbouw van leuke contacten en mooie herinneringen.
 
Verslag: Jan Jegerings.
Foto’s: Sylvia Krijgsman en Wim Vroomen.
 


Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart