Profiel


Geschiedenis
De Mascotte is opgericht op 4 november 1990. Destijds heette de vereniging nog "Vereniging van Rolls-Royce en Bentley Eigenaren". Deze naam is inmiddels gewijzigd in "Vereniging van Rolls-Royce en Bentley liefhebbers De Mascotte" omdat de merknamen van beide automerken beschermd zijn. Toch geeft de oude naam nog steeds aan wat we in hart en nieren zijn.
De Mascotte telt ruim 500 leden die met elkaar ongeveer 1100 automobielen van de merken Rolls-Royce en Bentley in hun bezit hebben.

Belangenbehartiging
Een van de leden biedt een gratis aankoopadvies en advieskeuring aan exclusief voor onze leden bij het verwerven van een Rolls-Royce of Bentley. 
De Mascotte vond een assurantiebedrijf dat onze leden een voordelige autoverzekering kan bieden, waarover u alles kunt vinden op de pagina Auto verzekeren. Aankoopkeuringen en taxaties worden uitgevoerd door een technisch expert en worden door het assurantiekantoor erkend.

Landelijke evenementen
Jaarlijks houdt De Mascotte een aantal landelijke evenementen. Deze betreffen:
·       de Algemene Ledenvergadering met aansluitend de nieuwjaarsreceptie, te houden op de laatste zondag van januari;
·       de voorjaarsrit in april;
·       de picknick op de laatste zondag van augustus;
·       de technische dag op de laatste zaterdag van september;
·       de najaarsrit op de laatste zondag van oktober.
Andere activiteiten zoals ritten met een sociaal aspect (met zieken, gehandicapten e.d.) of het vervullen van een 'laatste wens'. Ook vindt attendering op individuele deelname plaats aan evenementen van andere organisaties zoals de beurs British CARS & Lifestyle in Rosmalen (maart) , Interclassics Maastricht (januari) of de Annual Rally op wisselende locaties, zoals ook het Concours d'Elegance.
Ter voorkoming van onkosten omdat reeds aangemelde leden niet opkomen, wordt een zogenaamde no-showfee gevraagd bij de eigen clubactiviteiten.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileumfeest van De Mascotte is een dvd gemaakt. Klik hier om de film te starten, deze duurt ongeveer 22 minuten (vergeet niet uw geluidsboxen aan te zetten).

Regionale evenementen
Naast de landelijke evenementen worden in elk van de vijf regio’s evenementen georganiseerd onder leiding van de regiobegeleiders. Vaak betreft dit een zogenaamde Koffie & Klets, waar de leden onder het genot van een hapje en een drankje bijeenkomen.
Een nieuw lid wordt bij opgave automatisch in zijn woonregio geplaatst, maar kan bij de aanmelding opgeven ook graag in een aangrenzende regio te worden opgenomen.
Uitnodigingen voor regionale evenementen worden altijd naar het e-mailadres van de regio-clubleden verstuurd. Het is dus zaak dat wijzigingen in het e-mailadres direct worden doorgegeven aan de clubsecretaris.

Kortinggevende bedrijven
Zie voor meer details de pagina Kortinggevende bedrijven.

Clubshop
De Mascotte heeft niet de beschikking over een clubshop.

De auto's
De oudste auto in De Mascotte is een Rolls-Royce Silver Ghost uit 1921. Maar ook de jongste modellen, zoals een Rolls-Royce Phantom of Bentley Continental GT, zijn binnen de vereniging vertegenwoordigd. Vrijwel alle ooit gevoerde modellen, van conservation tot heel modern zijn in het bezit van onze leden, variërend van restauratieobject tot concoursstaat.

Het clubboekje De Mascotte
De vereniging geeft vier maal per jaar een clubboekje uit met verslagen van binnen- en buitenlandse evenementen, een merkspecifiek technisch achtergrondverhaal, advertenties en nieuwtjes over alles wat met Rolls-Royce en Bentley te maken heeft. Gewoonlijk beslaat dit boekje ongeveer 160 pagina’s. Alle leden kunnen hun nuttige kennis en ervaringen met betrekking tot aankoop, restauratie enzovoorts via het clubboekje met elkaar delen. Leden kunnen gratis adverteren, waarbij hun advertentie ook op de website wordt opgenomen. U kunt onder Bibliotheek de clubboekjes van ongeveer twee jaar geleden en ouder inzien. Voor verdere informatie zie pagina Clubboekje.

Financiën
De jaarlijkse contributie van onze vereniging bedraagt €140, waar alleen het eerste jaar inschrijfgeld à €15 bij komt. Onze regionale evenementen zijn in de regel gratis toegankelijk. Eventuele verteringen (maaltijden, drankjes e.d.) kunnen voor eigen rekening zijn. Op dit moment is de situatie voor de leden zo, dat zij contributie royaal kunnen terugverdienen met de goedkope autoverzekering en de vele evenementen waaraan veelal zonder bijkomende kosten kan worden deelgenomen. 

Het bestuur
Voor de samenstelling van het bestuur kunt u terecht op de pagina Bestuur.

Leden en donateurs
Het belangrijkste is dat onze vereniging bestaat uit mensen met liefde voor Rolls-Royce en Bentley automobielen, mensen die zich verheugen op gezellige ritten en bijeenkomsten van onze club. De meesten zijn in het bezit van een Rolls-Royce of Bentley, maar dat is zeker niet verplicht: wie zijn auto verkocht heeft, hoeft natuurlijk niet de vereniging te verlaten. U kunt daarnaast ook donateur worden en daarmee van vrijwel alle Mascottevoordelen genieten.

Meer weten?
Als u na het lezen van deze informatie verdere vragen heeft, kunt u de secretaris altijd bellen of een e-mail sturen. Zie ook onder 'CONTACT'. 
Mogen wij u als nieuw lid begroeten? Ik hoop het van harte!

Met vriendelijke groet,

uw secretaris

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart