Deelname sponsoractie Golftoernooi Afferden 2017

 

De alweer 13e Lions Golfdag wordt op vrijdag 8 september 2017 geheel georganiseerd door de 30 leden van de Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg, allen mannen in de leeftijd van 40 tot 92 jaar. 
Dit jaar is het goede doel: een Jeep 4WD voor Surgical Eye Centre in Gorkha, Nepal, in samenwerking met Lionsclub Gorkha en Eye Care Foundation. Benodigde (gewenste) opbrengst: € 24.000.
Zoals gebruikelijk zijn de Mascotte-chauffeurs met hun auto’s op de Golfbaan Bleijenbeek aanwezig, evenals de koetsen en paarden. Ondanks de slechte weersvoorspelling voor deze dag mogen we niet klagen, van echte regen is gelukkig (nog) geen sprake.

 

Het programma is voor de Mascotte-leden bekend: om elf uur rijden we met onze automobielen, waarin de “golfers” hebben plaats genomen, naar de aangewezen “holes” op de golfbaan.Vervolgens gaan de Mascotte-chauffeurs en de koetsiers terug naar de startplek om vervolgens twee ritten te rijden met leden van een ouderenbond uit de regio. Het is, zoals gebruikelijk, een informatieve rondrit door de mooie omgeving. Tussen beide ritten worden we verwend, er is voldoende te eten en te drinken in het golfbaanrestaurant, met als muzikale omlijsting liederen van het ouderenkoor bij de ingang van het gebouw. Ook dit jaar heeft clublid Jo Janssen, samen met Rudolf Terlingen, weer een mooie rit door de omgeving uitgezet.

En het belangrijkste van de dag is natuurlijk het meedelen van de opbrengst voor de boven genoemde actie, een Jeep 4WD. Een applaus begroet de opbrengst van de dag die € 25.000,- bedraagt.De rest van de avond verloopt prima, temperatuur goed, eten uitstekend, leuke live muziek (voor sommigen een beetje aan de harde kant) en wij kunnen bijkomen van de 'inspanningen' van de dag...

Ruim na tien uur vertrekken we huiswaarts. Het was weer een schitterende en prima georganiseerde dag, waarbij wij (zoals alle voorgaande jaren) heerlijk verwend zijn. Bij de uitgang staat de bekende fles wijn al op ons te wachten met daarop de datum van de volgende golfdag: vrijdag 7 september 2018, uiteraard weer op golfbaan Bleijenbeek in Afferden.
 

Tekst: Marius Krijgsman.
Foto’s: Annemieke Dekkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart