Picknickbijeenkomst 27 augustus 2016, Paleis Soestdijk


 
Deze picknickdag zal als zeer speciaal de geschiedenis in gaan.
Daarvoor zijn twee redenen: ten eerste vanwege de geweldig geslaagde dag in de voortuin van Paleis Soestdijk en ten tweede omdat onze voorzitter Wouter Schuurmans door ziekte helaas niet aanwezig kon zijn.
 
Vroeg op de vrijdagmiddag kwam de eerste auto de oprijlaan van Landgoed Zonheuvel in Maarn op rijden. Snel volgden er meer en meer. Tijdens het diner waren er al 35 mensen gezellig met elkaar aan het keuvelen. Jürgen Büch met zijn vrouw Ingrid was zelfs uit Duitsland gekomen om eens mee te maken hoe het er in De Mascotte aan toe gaat tijdens de landelijke picknick. Helaas was dat voor hem van korte duur, want hij kreeg ‘s nachts een astma-aanval. Daardoor moest hij huiswaarts keren zonder aan de picknick te kunnen meedoen. Maar hij komt terug.
 
Op zaterdagmorgen arriveerden de eerste leden al om half tien. Rond half twaalf waren dat er ruim tweehonderd. Ieder genoot van de koffie/thee met gebak. De weergoden waren ons gunstig gestemd, want de zon scheen uitbundig.
Rond half twaalf hield Ria Janssen-Hilhorst haar welkomstwoordje, waarin ze kort het dagprogramma doornam. Daarna lichtte ze de ziekte van Wouter toe. Voorlopig kan Wouter niet aanwezig zijn bij evenementen, hij streeft er naar om eind januari komend jaar, rond de ALV, weer volledig zijn taak als voorzitter te kunnen hervatten.Nadat ieder nog wat had nagepraat, begon om twaalf uur  de route van vijfenvijftig kilometer naar Soestdijk. Door dorpen en gehuchten, langs weilanden en wijds landschap voerde de prachtige rit.


 
De grote stoet van 91 Rolls-Royces en Bentleys reed door de hekken de voortuin van Paleis Soestdijk binnen. Het was een feest om te zien. Teun Prins en Bart Jan Thole (organisator van het Paleis) dirigeerden vakkundig de mooie, in de zon glinsterende, auto’s op hun plaats. Pascal Peper stond met de camera klaar en probeerde zo mooi mogelijke foto’s te maken. Hij mocht zelfs naar het torentje voor een overzichtsfoto. 
 
De een pakte zijn spulletjes en installeerde zich in de schaduw onder de dikke eiken en beukenbomen, terwijl de ander eerst wel even wilde fotograferen. Je komt namelijk niet iedere dag op deze plek. En de meeste van onze leden hebben een leeftijd waarop ze zich nog goed herinneren hoe op Koninginnedag, 30 april, een bonte stoet aan het bordes voorbij trok.
Bij het restaurant naast het paleis konden een aantal leden hun bestelde picknickmand afhalen. 
 
Heel gemoedelijk liep de troubadour rond met zijn gitaar en zong Nederlandstalige liederen. Er werd meegezongen en voor hem geapplaudiseerd. Zelf genoot hij ook van de verhalen die hem verteld werden. Hij vond het schitterend om voor ons te mogen zingen.


 
Veel mensen hadden zich opgegeven om deel te nemen aan een rondleiding door het paleis.  

Eigenlijk zou om half zes iedereen vertrekken, maar omdat het zo gezellig bleef, ging de laatste gast pas tegen zeven uur huiswaarts. 
Met een warm gevoel van geluk aanvaardde ieder weer de thuisreis. Er zal nog lang na gepraat worden over deze fantastische dag.

 
Verslag: Ria Janssen-Hilhorst
Foto's: Frans Janssen, Henk Engelsman, Sylvia Krijgsman en Pascal Peper


Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart