Regio Zuid-West, Zeeland

Koffie en Klets Regio Zuid-West, 1 april 2012


Toen de ingeschreven deelnemers zich aanmeldden bij de vriendelijke ontvangst van Dave en Wil Dronkers bleek geen sprake te zijn van een (vervelende) 1 april grap.
De koffie, thee, bubbeltjes wijn, Zeeuwse bolussen en zelfs en/of appelgebak was voldoende voorhanden en werd overtuigd geapprecieerd.


De toch niet zo gevaarlijk uitziende Dave toonde ons een schat aan antieke wapens en wist daarover de bezoekers zeer interessante feiten te vertellen. Te betwijfelen is of de uitvinding van het zwartkruit de mens "beter" heeft gemaakt! Het is niet vanzelfsprekend dat Dave veel Engelse wapens verzamelde. Hij vergeleek de ingenieuze, vindingrijke Engelse doorzetters met de bouwers van onze Rolls Royce's en Bentley's. Immers sommige wapenmakers hebben zich later in de autobranche bekwaamd.
De historie herleefde even toen Teun Prins werd gevraagd voor Wilhelm Tell te willen spelen, gelukkig bleef de appel heel en kan Teun bestuurslid blijven. De vervaarlijke Winchester werd weer opgeborgen.Een prachtige rondrit volgde via Walcheren over de Veersegatdam naar Noord Beveland.

De lunch die werd genoten in de bierbrouwerij Emelisse Kamperland was goed verzorgd, en het “proef”-biertje viel wel in de smaak. Interessant was de uitleg en het verhaal achter de vestiging van, en de resultaten die worden gerealiseerd door, deze moderne vestiging. Wij mochten lunchen bijna onder de ketel.
De voor velen vervelendste routebeschrijving was wel: 1. U verlaat de parkeerplaats van de bierbrouwerij en slaat rechts af. Een beetje vriendelijker had best gemogen: “Wilt u nu alstublieft de bierbrouwerij verlaten want drank maakt soms meer kapot dan u denkt”.
Gelukkig kon ook verder deze zonnige dag worden vervolgd met het tweede gedeelte van de rondrit die toen overging in een puzzeltocht. Wat is Walcheren mooi vanuit een geweldige auto! Natuurlijk was er veel belangstelling als er een klein dorpje werd gepasseerd.

Voorzover het de organisatoren en de schrijver bekend is, zijn alle teams veilig en gezamenlijk (ook belangrijk) op de eindbestemming Westkaap Westkapelle gearriveerd. Toch een puzzel zonder verliezers.
Voor hen die zich daarvoor hadden opgegeven werd een zelfgekozen menu geserveerd.


Een geweldige mooie dag, fantastisch georganiseerd door bijzondere vriendelijke, gastvrije medeleden en zeker een van harte “dank je wel” (Will en Dave Dronkers, Ed Mosmans en alle helpers) waard.


Tekst en foto's: Wietze Bakker
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart