Zondagochtend 31 augustus 2014, "Picknick Tour". Enkele leden hebben gebruik gemaakt van de hotelovernachting om de zondag rustig te kunnen starten.

Voor uw schrijver geldt dit niet: deze morgen om 7 uur als eerste uit het raam gekeken, regen, regen en nog eens regen. En dus maar een schietgebedje voor nog wat zonnestralen zodat we er een mooie dag van kunnen maken. De Bentley staat gepoetst en is klaar voor de rit.
TomTom is gereed en een pittige vrouwenstem brengt mij naar de Generaal Spoorkazerne te Ermelo. Ongeveer 1 uur en 10 minuten rijden. De route brengt mij op de Veluwe langs prachtige villa's en landerijen en de in bloei staande heide brengt mij al volop in de stemming.
Aangekomen bij de poort van de kazerne worden we opgewacht door de wacht, deze stoere man verifieert mijn naam en kenteken van de auto, ik mag doorrijden. OP HERHALING lijkt het wel ! Een echte vent is in militaire dienst geweest, dus ik voel me weer helemaal Jan Soldaat !  
De Bentley een rustplaats gegeven, een van de militairen komt met een kleedje. Ik dacht nog, zo gaan we toch niet aan tafel of in de openlucht picknicken? 
Maar ik heb het verkeerd begrepen, het was voor onder het motorblok voor eventuele lekkende motorolie!Rekruut Boudewijn meldt zich bij Mariëlle en ontvangt hierbij direct zijn envelop met instructie (routebeschrijving) en een bon voor een heerlijke fles wijn die later bij een passend dineetje genuttigd kan worden??? 
Veel vrienden ontmoet tijdens een kopje koffie met een heerlijk gebakje, daarna worden we welkom geheten door de organisator en de commandant van de kazerne.

Na ontmoedigende woorden over de bezuinigingen voor het heden en de nabije toekomst heb ik alleen nog maar meer respect voor de mannen en vrouwen die ons leger trouw blijven dienen.
De voorzitter van de Mascotte schenkt samen met Ria Janssen-Hilhorst een bedrag van € 500,- voor een in de toekomst te plaatsen monument ter nagedachtenis aan de veteranen. Een mooi gebaar naar hen die voor onze vrijheid vechten en medische zorg verlenen.En nu aan de start voor de rit van ongeveer 70 kilometer. Samen met onze veteranen-gasten, een goed verzorgd lunchpakket en wat te drinken is het een mooie rit met prachtige natuur geworden. De donkere wolken en de plaatselijke regenbuien hebben ons plezier niet kunnen bederven. Mijn gast, een officier van de Landmacht (van beroep maatschappelijk werker), ontpopt zich als een uitstekende navigator, zijn zoon van 10 jaar vindt het allemaal prachtig ... en heeft een heerlijk dutje gedaan na het nuttigen van al het snoepgoed. 


 
Teruggekomen op de parkeerplaats van de kazerne is door de organisatie besloten om de picknick in het restaurant te houden, het wisselende weer van zon naar regen is hiervan de oorzaak. Het doet niets af aan het plezier wat we hieraan beleefd hebben. 
De muziek wordt verzorgd door 4 doedelzakspelers en een gedeelte van de Luchtmacht band. Het geheel sluiten we af met een lekker ijsje. 


 
Het is een perfect georganiseerde dag, niet in de laatste plaats door de gastvrije ontvangst van alle medewerkers van de Generaal Spoorkazerne. 
Joris Linssen, televisie presentator, heeft met zijn team verschillende leden van de Mascotte geïnterviewd en opnames gemaakt van de aanwezige Rolls-Royces en Bentleys. 
 

Het is een geslaagde dag! 


Verslag: Boudewijn Daanen 
Foto's: Annemieke Dekkers, Wietze Bakker, Frans Janssen, Michiel Aalberts en Marius Krijgsman

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart