Deelname sponsoractie Golftoernooi Afferden

 
De jaarlijkse sponsoractie van de Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg tijdens de Golfdag vindt plaats op vrijdag 9 september 2016. Naar (inmiddels) vast gebruik zijn een tiental Mascotte-chauffeurs met hun auto’s, en net zo’n aantal koetsiers met koetsen en paarden omstreeks 10.00 uur aanwezig op de schitterende Golfbaan Bleijenbeek net buiten de bebouwde kom van Afferden. Er hangt dan nog een beetje ochtendmist, maar na het nuttigen van de koffie, voorzien van een ruime keuze vlaaien, schijnt de zon volop met een blauwe lucht, die ons de hele dag vergezelt.


 


Het programma is voor de Mascotte-leden inmiddels wel bekend. Om twaalf uur rijden we met onze automobielen, waarin de “golfers” hebben plaats genomen, naar de aangewezen “holes” op de golfbaan. Daar kunnen ze starten met de wedstrijd, waarvoor ze een flinke bijdrage hebben betaald om de bouw van een bevallingskliniek in Malawi te bekostigen.
 
De Mascotte-chauffeurs en de koetsiers gaan terug naar de startplek om vervolgens twee ritten te rijden met leden van een ouderenbond uit de regio. In onze auto een paar dames die de tachtig jaren reeds gepasseerd zijn, en beiden zijn onlangs weduwe geworden. Het is -zoals altijd- een informatieve rondrit door de mooie, zonovergoten omgeving. De dames vertellen honderd uit over voor hen bekende plekken, waar we langs rijden. Tussen de beide ritten is voldoende te eten en te drinken in de tent tegenover het golfbaanrestaurant, en de liederen van het zeemanskoor laten vooral de leden van de ouderenbond meezingen.
 


Na de tweede rit volgt een grotere toerrit, uitgezet door Mascotte-lid Jo Janssen, samen met Rudolf Terlingen. We komen voor een pauze terecht in Arcen bij watermolen De IJsvogel, waar behalve het malen van graan ook jenever gestookt wordt. Nadat iedereen iets gedronken en gegeten heeft, krijgen we een interessante rondleiding door de molen waarbij de geschiedenis van de molen en de werking van het watermolensysteem wordt uitgelegd. We zien hoe het “fabricage-proces” van de diverse jenevers, likeuren en likeurettes plaatsvindt en in welke flessen met welke etiketten de productie verkocht wordt.
Jo heeft keurig geregeld dat we NIET mogen proeven -een attractie die normaal wel bij de rondleiding behoort- om de veilige terugtocht naar de golfbaan te garanderen.


 
Omdat ons programma wat meer tijd heeft gevraagd dan voorzien, wordt de terugreis beperkt tot een rit naar een Duits benzinestation zodat ieder met een volle tank goedkopere benzine de “onkosten er weer uit heeft” en dan daarna terug naar de golfbaan. 
Ook daar is het programma wat uitgelopen, want de strijdende golfteams zijn nog lang niet allemaal teruggekeerd. Het uitstekende -ook nu weer- uitgebreide buffet begin pas omstreeks acht uur en kan door de goede temperatuur nog door veel aanwezigen op het terras van het restaurant van de golfbaan genuttigd worden. De winnende teams worden afgeroepen en de prijzen kunnen in ontvangst genomen worden.


 


En het belangrijkste van de dag is natuurlijk het meedelen van de opbrengst van de actie. Omdat er een flink bedrag nodig is voor de bouw, was in 2015 gepland dat er waarschijnlijk minimaal 3 sponsoracties (dus 3 golfdagen) nodig zijn om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Tot vreugde van de organisatoren is de opbrengst van de beide golfdagen van 2015 en 2016 omstreeks € 50.000,- Dat bedrag wordt door “Wilde Ganzen” met 50% verhoogd, zodat er in totaal € 75.000,- beschikbaar is. Daarmee kan de bouw van de kraamkliniek in Malawi gefinancierd worden. Het “projectteam” had met deze goede opbrengst al een beetje rekening gehouden, zodat al veel voorbereidend werk gedaan is. Dat houdt in dat met de bouw van de kliniek binnenkort gestart wordt.De rest van de avond verloopt prima, temperatuur goed, eten uitstekend, leuke live muziek en wij kunnen met de Mascotte-leden alweer bijpraten alsof we elkaar in geen tijden gezien hebben.Ruim na tien uur vertrekken we huiswaarts. Het was weer een schitterende en prima georganiseerde dag, waarbij wij –en alle deelnemers- heerlijk verwend zijn. Bij de uitgang krijgen we de bekende fles wijn met daarop de datum van de volgende golfdag:
vrijdag 8 september 2017, uiteraard weer op golfbaan Bleijenbeek in Afferden.
 

Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Annemieke Dekkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart