Regio Zuid-Oost, Berg en Dal

Eerste Koffie&Klets van de regio Zuid-Oost
Zondag 26 februari 2012. De eerste Koffie&Klets bijeenkomst van De Mascotte in het nieuwe jaar voor de leden van de regio Zuid-Oost. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Erica, voor de deelnemers aan de (vroegere) bijeenkomsten voor Veteranen van Market Garden een bekende ontmoetingsplek. Als de leden van de regio-commissie ruim een uur voor het begin van de bijeenkomst op het parkeerterrein voor het hotel aankomen, staan er al een aantal Rolls-Royces, min of meer verdekt opgesteld tussen het overige (minder interessante) blik van de hotelgasten. De mooie omgeving en de bekende plek heeft een tiental mensen doen besluiten om maar een weekendje-weg van de Koffie&Klets te maken, en die zijn dus op zaterdag al gearriveerd.


Na een korte vergadering van de regio-commissie komen de eerste bezoekers. Ze nemen meteen op de bekende manier bezit van de voor ons gereserveerde zaal. De keurige zaalinrichting met tafels en steeds een zestal stoelen er om heen, verandert snel in een plek waar tafels tegen elkaar aangeschoven worden, met grote kringen stoelen er om heen. Dat is gemakkelijker om contact met elkaar te hebben. Tafels zijn voor ons een niet-noodzakelijke sta-in-de-weg voor de koffiekopjes en gebaksschotels.

Tegen twee uur is vrijwel ieder die zich heeft opgegeven, aanwezig, en de regio-commissie opent de bijeenkomst met een aantal mededelingen. Enkele nieuwe leden worden welkom geheten en datzelfde geldt ook voor de aspirant-leden die eerst even willen kijken of we wel een leuke club zijn. Omdat Berg en Dal vlak tegen de grens van regio-midden ligt, zijn er ook een aantal mensen van net over de regio-grens uit Nijmegen e.o. Al bij al een zestigtal leden. Wat minder dan anders omdat een aantal leden zich heeft afgemeld wegens de carnavalsvakantie. Er wordt nog wat reclame gemaakt voor de excursieweek naar Dresden en Leipzig van 29 september tot 7 oktober 2012. Voor enkele zieke afwezigen worden “beterschaps-kaarten” geschreven, om te laten weten dat ze minstens in onze gedachten aanwezig zijn.

Uiteraard vult de middag zich gemakkelijk op met de onderlinge klets, aangevuld met koffie, gebak en na enige tijd overige drank. De enkele verlate deelnemer hoeft bij de entree van het hotel maar op de herrie af te gaan en ze komen vanzelf op de goede plek terecht. Ondanks het frisse weer gaan op de parkeerplaats toch nog de nodige deuren en motorkappen omhoog. We zijn niet voor niets een auto-club!

Tegen half zes mogen we naar de bar van het hotel, zodat het personeel de zaal voor het diner in orde kan maken. Een deel van de mensen gaat huiswaarts en een kleine dertig personen nemen nog deel aan het diner. De eerste Koffie&Klets van 2012 is op een gezellige manier ten einde gekomen. De mensen die kwamen kijken “of we wel een leuke club zijn”, geven bij vertrek aan dat ze er de volgende keer graag bij willen zijn.


Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Michiel Aalberts, Wietze Bakker, Rob van den Beld, Annemieke Dekkers.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart