De InterClassics beurs 2016 te Maastricht


Van 14 tot en met 17 januari 2016 is wederom de InterClassics Maastricht beurs gehouden in het MECC congrescentrum te Maastricht.


Het was een zeer bijzonder evenement, aangezien één van de twee hoofdthema's 'British Royals: Bentley en Rolls-Royce' was. Onze vereniging was de eer te beurt gevallen vijf exclusieve Bentleys en een gelijk aantal Rolls-Royces uit eigen gelederen beschikbaar te mogen stellen voor een showpaviljoen van 400 m2. Bovendien had De Mascotte een clubstand van 75m2 ter beschikking gekregen, direkt naast het showpaviljoen gelegen.
Op de dinsdag en woensdag voorafgaand waren de voorbereidingen reeds gestart, veelal in een ijskoude hal. De transporteurs hadden de showpaviljoen-auto's naar Maastricht gebracht, waarna de auto's door de organisatie en onze leden van de werkgroep op de plaats geduwd werden. Enkele eigenaren hadden aangegeven de auto zelf te zullen brengen, hetgeen uiteraard ook mogelijk was.

Tijdens de opbouw zag het er iets anders uit...

Ook in onze clubstand was een exclusieve Bentley te bewonderen. Het interieur was beschikbaar gesteld door Leolux, meubelen met mooie warme kleuren op antraciet-grijze vloertegels. Tevens werden een dertigtal Bentley-modelauto's en een dertigtal Rolls-Royce-modelauto's in de clubstand gepresenteerd, beschikbaar gesteld door één van onze clubleden. Onze clubstand had de beschikking over de doeken die al eerder te bewonderen waren op het jubileumfeest in Egmond aan Zee, aangevuld met een viertal door de organisatie gemaakte banners. Ik moet zeggen, van grote afstand was duidelijk te zien welke vereniging in deze stand aanwezig was ...

De in de tafelvitrine geplaatste Rolls-Royce en Bentley (miniatuur)garage trok vooral bij de jeugdige kijkers veel belangstelling, het gebeurde regelmatig dat er kinderen voor de vitrinekast gingen zitten om eens rustig al het moois te bekijken!

De modelgarage trok veel met name jeugdige kijkers ...De donderdag werd traditiegetrouw gestart met een previewdag, waarbij bezoekers de kans kregen de te koop aangeboden auto's als eerste te bezichtigen. Deze dag is vaak een dag vol met geïnteresseerde bezoekers en netwerkborrels georganiseerd door partners van de organisatie.

Zelfs de WDR had belangstelling ...

Onze vereniging had niet te lijden onder weinig belangstelling, op alle dagen waren veel bezoekers, uit binnen- en buitenland en uiteraard vele clubleden die een bezoekje brachten. Een flink aantal informatiemapjes voor potentiële nieuwe leden werd uitgedeeld. De gezelligheid was alom aanwezig, ook al namen sommige vreemden het wel erg letterlijk op, door te gaan zitten op het mooie meubilair, vervolgens het broodtrommeltje te pakken en rustig een boterhammetje te gaan eten.

Uiteraard waren er meer mooie auto's en automobilia te zien tijdens het evenement.Na afloop van de beurs werden de auto's weer voor transport gereed gemaakt. De meeste auto's stonden gepland om op maandagmorgen opgehaald te worden. De mooie Bentley 4 1/2 litre van het Louwman-museum werd op de zondagavond reeds opgehaald, de chauffeur wist de auto na de nodige voorbereidingen weer veilig in de transporter onder te brengen, op weg naar het volgende 'avontuur'.

Op het einde van de beurs deelde de organisatie ons mee dat er 'op een haar na' 30.000 bezoekers geregistreerd waren (een nieuw record), mede door onze inspanningen.

Samengevat: een zeer bijzonder evenement, in de goede zin des woords!Verslag: Marius Krijgsman
Foto's: Annemieke Dekkers, Marinus Rijkers, Frans Janssen, Sylvia Krijgsman, Wietze Bakker

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart