Verslag Koffie-en-Klets Regio Midden Breukelen, 13 november 2022

 

Was het tijdens de barbecue van Regio Midden de koudste 18 september ooit, het leek bij de laatste koffie-en-klets wel de warmste 13 november ooit, met een gemiddelde temperatuur van 16 graden.
 
Deze keer was de locatie Stalhouderij De Zadelhoff in Breukelen. Het Zandpad is een heel smal weggetje maar al snel ontvouwde zich voor ons, blakend in het zonlicht en onder een strakblauwe lucht, het landgoed van de familie Zadelhoff. Een mooi decor voor onze gepoetste wagens.
 
Ton stond ons gewoontegetrouw al op te wachten en leidde ons naar de stalhouderij waarbinnen aan weerszijden alle schitterende koetsen stonden opgesteld. Een dag tevoren hadden we nog een mailtje ontvangen waarin werd geadviseerd om “ons wat warmer aan te kleden zoals bijvoorbeeld met een ”Jaegerjas” omdat er in de ruimte niet gestookt werd, dit in verband met de kostbare (houten) koetsen. Gelukkig hadden dames daaraan gehoor gegeven in de vorm van lekkere sjaals e.d. maar de heren liepen gewoon in hun jasje/dasje. Stoer maar best wel koud. 
Na de, door het personeel van de stoeterij, koffie en taart namen we allemaal onze zitplaatsen in en begon de stalmeester Adrie Zande zijn verhaal. Een bevlogen man met een bevlogen verhaal, de trots op zijn vak straalde van hem af waardoor wij geboeid luisterden.
 
Na deze interessante uiteenzetting dronken we met elkaar nog een (eveneens meegebracht) drankje. Buiten zag het er nog steeds prachtig uit maar in de loop van deze middag daalde de temperatuur toch redelijk hard waardoor we het niet al te laat hebben gemaakt.
 
De opkomst was ook deze keer weer aanzienlijk, namelijk 35 aanwezigen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de echte ‘klets’ er een beetje bij inschoot door de uitgebreide aandacht voor de koetsen maar ik geloof dat niemand zich daar echt aan heeft gestoord.
 
Ook deze keer zeg ik volmondig: Ton en Hans bedankt, we kijken allemaal uit naar een gezellig 2023 en dat gaat zeker lukken, Ton verraadde namelijk al een mooie locatie, te weten Huize Bronbeek.
 
Tot snel!

Verslag: Hetty van der Kwast
Foto's: regioteam Midden. 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart