De Mascotte op de 30e Oldtimerdag, Alphen a/d RijnOp zaterdag 15 september werd door de Stichting Oldtimerdag Alphen aan den Rijn in de binnenstad van Alphen aan den Rijn voor de 30e keer een Oldtimerdag georganiseerd. Voor deze 30e editie werden enkele regio´s van De Mascotte uitgenodigd en werd ernaar gestreefd 30 Rolls-Royces en Bentleys op het evenement te krijgen. Uit de regio´s hebben uiteindelijk 24 leden zich hiervoor aangemeld en op de dag zelf zijn er 19 komen opdagen. Het is een zeer geslaagde dag geweest en volgens de clubleden voor herhaling vatbaar.

De organisatie heeft tijdens de start van de rondrit wat startmoeilijkheden gehad daar het een nieuwe startlocatie voor hen was. De deelnemers zijn bij de inschrijving allemaal op een kop koffie getrakteerd met een plak overheerlijke cake en zijn voorzien van een rallybord en lunchpakketten.

Er zijn naar schatting circa 35.000 bezoekers geweest. Het aantal deelnemers was circa 300 voertuigen. Onder hen waren een aantal touringcarbussen, vracht- en brandweerwagens, diverse tractoren, brommers, fietsers en auto's van diverse merken. Tevens is er een kledingjury rond gegaan en heeft zich een oude klederdracht modeshow afgespeeld. En uiteraard heeft men kunnen genieten van de vele optredens die in de kilometerslange Hoofdstraat in Alphen aan den Rijn op 6 podia stonden opgesteld. Er waren marktkramen met diverse snuisterijen, schaalmodellen van auto's, speciaal gereedschap voor de doe-het-zelver, oude ambachten waaronder glasblazen, met hout omgaan, een tingieterij en een speciale ouderwetse kinderdraaimolen. Er was voor ieder gezinslid wel wat te beleven.


De afterparty die gehouden werd in één van de hallen van wijlen Hans Bezemer, waar ook de prijsuitreiking heeft plaats gevonden, is een enorm succes geweest. Iedereen werd van een drankje en een hapje voorzien en bij het verlaten van het evenement heeft iedere deelnemer een herinnering mee naar huis gekregen als aandenken aan dit fantastische evenement.
Verdere foto´s en films van dit unieke evenement kunt u vinden op:
    - de website www.oldtimerdagalphenaandenrijn.nl
    - en op Buurtlink.


Tekst: Arjen Camfferman
Foto´s: Rob van den Beld, Arjen Camfferman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart