Regio Z-O: bedrijfsbezoek Delegro op zaterdag 5 november 2016Het bedrijf van Mat en Bernadette Derksen in Vierlingsbeek laat zich minstens omschrijven als een veelzijdig familiebedrijf.
Plaatwerk, onderdelen voor auto’s en tractoren worden in eigen beheer gefabriceerd. De Lanz-tractoren nemen in het bedrijf een speciale plaats in.De regio Zuid-Oost en natuurlijk een flink aantal 'sympathisanten' uit andere regio's viel een hartelijke ontvangst met koffie en vlaai ten deel.De aanwezigen konden behalve de werkplaats en onderdelen zien hoe stoomtractoren worden gerestaureerd en eventueel opnieuw zijn opgebouwd.Verder is Mat bezig met het restaureren van enkele Rolls-Royce Phantoms, waarvoor hij veel onderdelen zelf vervaardigt.

Om kort te gaan: niet alleen voor techneuten was dit bezoek zeer de moeite waard (zie ook Mascotte-clubboekje 2015-2, waarin een beschrijving van het bedrijf is opgenomen), ook de niet-techneuten hebben erg genoten.

Afsluitend nog een hapje eten?
Ja, natuurlijk maakte het merendeel van de aanwezigen daar gebruik van. Gezellig toch?

Mat, Bernadette, zonen en partners: hartelijk dank dat we in jullie 'keuken' een blikje mochten werpen!Verslag: Marius Krijgsman
Foto's: Annemieke Dekkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart