Voorjaarsrit, Middelharnis

Andere jaren hebben we bij de voorjaarsrit altijd patent op mooi voorjaarsweer en aangename temperaturen. Helaas, dit jaar liep het anders. 's Ochtends vroeg hoosde het op diverse plaatsen in Nederland, rond het middaguur was het wat helderder en droger, maar in de namiddag betrok het weer en deden de ruitenwissers goede zaken. Bovendien was het in het zuid-westen van het land die dag maar liefst zeven graden koeler dan in alle andere delen van Nederland. Voorwaar, alle reden om eerste even wat te zeuren over het weer.
Maar verder was de voorjaarsrit weer een Mascotte-waardig evenement. Een bijeenkomst op een unieke plek, dit keer met veel belangstelling van de lokale bevolking, met een gastvrije en professionele ontvangst, een fraaie rit over wel zeer Hollandse wegen, uitstekend eten en drinken en weer zeer veel gezelligheid. Seizoen 2012 is weer uitstekend van start gegaan.

De Mascotte was op zaterdag 28 april te gast bij keukenspecialist Tieleman in Middelharnis. Voor heel wat mensen een aardig eindje sturen om daar te komen en dat wisten de dorpsbewoners wel te waarderen. De komst van zoveel mooie auto's was in het lokale krantje aangekondigd en heel wat bewoners kwamen rond half 11 naar het parkeerterrein om al het moois te bekijken. Ook achteraf is de bijeenkomst nog in diverse medio belicht, zoals te zien is op igo.nl.

De contacten met Tieleman Keukens waren tot stand gekomen via de clubleden Ernst van der Kolff en Piet van den Nouweland en de organisatie was verder weer in vertrouwde handen van Mariëlla Zoontjes en Teun Prins. Ze hadden er met z'n allen geen half werk van gemaakt, want alles was pefect geregeld.
De ontvangst bij Tieleman Keukens was allerhartelijkst. De clubleden werden door de heer Tieleman en zijn team verwelkomd en iedereen kon van de lange rit bijkomen achter een heerlijk kopje koffie met versnapering.

De voorjaarsrit voerde dit jaar door het Zuid-Hollandse en Zeeuwse landschap en bestond uit een rondje Goeree Overflakkee. Leo Stoffels en Emiel Koole hadden voor een kleine honderd kilometer aan aanwijzingen op papier gezet en deze werden goeddeels bumper aan bumper afgelegd. Tussen de dijken door is er in dat deel van Nederland vaak ook weer niet al te veel begroeiing, wat op deze dag als fraai effect had dat de hele sliert aan Rolls-Royces en Bentleys vaak in één oogopslag voor alle deelnemende Mascotte-leden zichtbaar was. En het deelnemen aan een dergelijke stoet aan droomvoertuigen is gewoon kikke! Ondanks het soms ronduit slechte weer genoot iedereen dan ook met volle teugen van deze schouwspellen.

De rit werd onderbroken voor een lunch in een drietal strandrestaurants op de Brouwersdam. Voor de auto's was een wel héél ruime parkeerplaats klaargelegd. Het nadeel van een met asfalt gestoffeerde dijk is dat hij niet helemaal vlak is. Maar voor spelevarende Mascotte-leden is dat alleen maar het toefje op de pudding.

De rit eindigde andermaal op het terrein van Tieleman Keukens in Middelharnis. De leden namen de gelegenheid te baat om eens rustig in de fraaie keukenshowroom rond te kijken en velen begaven zich met het personeel in de productieruimten van het bedrijf om met eigen ogen te zien hoe kwaliteit samenhangt met vakmanschap.

En natuurlijk werd de bijeenkomst voortgezet met een voortreffelijke maaltijd, afgewisseld met een wijnproeverij. Tieleman had een grandioos buffet klaargezet en vulde dat aan met heerlijke uitgeserveerde hapjes.

En voor de autoliefhebbers bood het parkeerterrein weer volop stof voor interessante gesprekken.

Onlangs mocht Tieleman bij Tros Radar een warme douche in ontvangst nemen, dankzij hun fantastische service en levenslange garantie op hun keukens. Ook de ontvangst van De Mascotte was één warme douche. Het seizoen is weer prachtig van start gegaan.


Tekst: Marinus Rijkers
Foto's: Annemieke Dekkers, Marinus Rijkers, Bim Schuurmans.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart