British CARS & Lifestyle, 12-13 maart 2016

 

Op de beurs InterClassics in Maastricht, afgelopen januari, werd voor het eerst de nieuwe outfit van De Mascotte aan het grote publiek getoond. Hoog boven alle stands uit prijkten de wanden met de merkenlogo’s en het Mascottelogo, alles in de kleuren van de vereniging. En ook op de British CARS & Lifestylebeurs in Rosmalen was De Mascotte weer meer dan prominent aanwezig. De stand in Rosmalen was deels een kopie van die in Maastricht, met dien verstande dat Ron Jochemsz’ twee prachtige vitrines met bijzonder fraaie en kostbare miniatuurmodellen van Rolls-Royces en Bentleys helaas niet in Rosmalen konden staan. Wel konden dankzij de inspanningen van Antoon Gaemers beide shows opgetuigd worden met exclusief meubilair van Leolux, wat de Mascottestand op beide beurzen een bijzondere uitstraling gaf.Al op de donderdag voor de aanvang van de British CARS & Lifestylebeurs waren John Snijders en Teun Prins aan de slag gegaan om met de ingehuurde standbouwer de Mascottestand op te bouwen. In een volkomen lege expositiehal verrees zodoende langzaam onze clubstand, die dankzij onze eigen ervaring op voorgaande British CARS & Lifestylebeurzen toch de bekende Mascottestijl wist vast te houden.Langs drie wanden werden zitruimtes en een keukentje gerealiseerd, zodat  er een lange wand helemaal open bleef om de voorbij wandelende gasten toegang te verschaffen tot onze clubstand. Zoals ook de voorgaande jaren het geval was geweest, werd ook hier een doorlopende powerpoint-presentatie van de vereniging getoond, afgewisseld met de jubileumfilm van Rolf Muggen. Terecht zouden veel voorbijgangers bij onze stand stoppen om deze beelden te bekijken. Tot slot werd de stand volledig in stijl opgesierd met de prachtige rode Bentley van één van onze clubleden.

Direct grenzend aan onze beursplaats stonden twee commerciële exposanten, die hun schoonmaakartikelen respectievelijk hun begrafenisservice presenteerden. Het was een gelukkig toeval dat beide exposanten klassieke Bentleys en Rolls-Royces onmiddellijk tegen onze stand aan plaatsten, wat uitstekend aansloot op De Mascotteshow. 


De Mascottestand trok zowel op zaterdag als op zondag een enorme belangstelling. Veel clubleden hadden gebruik gemaakt van de vrijkaartjes of de kortingsbon die door Kuiper Verzekeringen beschikbaar waren gesteld. Al vanaf het eerste moment na de opening op zaterdagmorgen stroomde onze kraam helemaal vol. Gelukkig hadden we ditmaal de beschikking over enkele statafels, anders zouden we grote problemen gehad hebben met de vele kopjes, glazen, koekjes en bakjes met zoute knabbeltjes. Het was hartverwarmend om te zien hoe direct enkele clubleden, die eigenlijk uit belangstelling naar British CARS & Lifestyle waren gekomen, onmiddellijk de handen uit de mouwen staken om het gebruikte vaatwerk af te wassen, glazen en kopjes te vullen of koekjes te verdelen.


 
Zowel op zaterdag als op zondag bezochten bestuursleden van onze zustervereniging RREC onze stand enkele malen en zij onderhielden daar ook zeer  geanimeerde gesprekken met de aanwezigen. Hoewel er toch nog even wat oud zeer werd opgerakeld, was het een genoegen om zo prettig met die collega’s te kunnen omgaan. Het oude zeer is intussen ook al meer dan 25 jaar oud en begint dus eindelijk wat slijtplekjes te vertonen.
De stand was buitengewoon aantrekkelijk, en niet alleen voor clubleden of mensen die geïnteresseerd waren in de merken Rolls-Royce of Bentley. Dit is het gevolg van het gegeven dat de stand bijzonder open en toegankelijk was, waardoor alle bezoekers zich zeer welkom voelden. Men kon even genieten van koffie of thee, van frisdrank, bier of (natuurlijk!) Mascottewijn. Veel gasten bleven dan ook urenlang op de stand vanwege de gezelligheid en de sympathieke sfeer. Geïnteresseerden kregen alle informatie over de club en velen namen dan ook een ouder clubboekje mee. Het is geen wonder dat gedurende de twee dagen van de beurs zeven nieuwe leden werden ingeschreven; één van hen betaalde de clubcontributie zelfs onmiddellijk in cash aan de penningmeester!


 


De organisatie van British CARS & Lifestyle kent ieder jaar prijzen toe voor de kwaliteit van de stands, waarbij De Mascotte in de categorie ‘Clubs van meer dan 500 leden’ valt. Deze prijzen worden bekendgemaakt op de zaterdagmiddag na de publiekssluiting. Dat was voor Teun Prins, die zich al vele jaren buitengewoon inspant voor de Mascottestand op deze beurs, het spannendste moment van het hele weekend, misschien zelfs het spannendste moment van de hele week (maand?). De hele zaterdag had Teun stil aan de hoek van de Leoluxtafel gezeten; het kostte hem duidelijk veel inspanning om zich met enthousiasme over te geven aan de gesprekken op de beurs, daarvoor was hij te nerveus in afwachting van de prijsuitreiking. De spanning stond diep op zijn gezicht ingekerfd, zo bezorgd was hij of hij namens De Mascotte dit jaar weer eens de hoofdprijs van de beurs in ontvangst zou mogen nemen. In voorgaande jaren had de vereniging namelijk meermalen de hoofdprijs veroverd, maar nu stond er een geheel nieuwe stand. Pas aan het eind van de prijsuitreiking kwam het verlossende woord: ’Mooiste en grootste stand: De Mascotte!’ Teuns vreugdekreet die toen de expositieruimte inknalde, zal menigeen nog lang bijblijven. Het is aan de inzet van veel verenigingsleden en het inspirerende clubbestuur te danken dat we voor de derde keer de eerste prijs in onze categorie binnen wisten te slepen. Het moge duidelijk zijn dat Teun vanaf dat moment weer geheel ter beschikking stond van de bezoekers en voor iedereen een opgewekt praatje klaar had, waarbij meermalen met terechte trots geposeerd werd met de gewonnen beker in de hand.


 


De belangstelling op zaterdagavond was zo groot geweest dat nog vlug een noodbezoek aan de Jumbo gebracht moest worden om de voorraad koekjes, jus d’orange en bier aan te vullen, zodat ook op de zondag geen tekort zou ontstaan. Deze actie bleek de volgende dag volledig terecht geweest: ook op zondag was de belangstelling voor De Mascotte aanzienlijk groter dan verwacht. Aan het eind van de British CARS & Lifestylebeurs hadden we 254 gasten geteld, die bijna allemaal royaal de tijd hadden genomen om op de stand te vertoeven. Ook was de voorraad informatiemappen die klaargelegd was voor geïnteresseerden, aan het eind van de beurs bijna uitgeput. Een waar compliment voor de velen die zich zoveel moeite getroost hadden om De Mascotte als autovereniging, maar evenzeer als vriendenclub te presenteren.

 
Verslag: Frans Janssen
Foto's: Annemieke Dekkers, Frans Janssen, Boudewijn Daanen, Wietze Bakker

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart